Verdens beste omsorgssenter

Reberg Alf MagnAR
En av Åsens profilerte politikere har ved flere anledninger oppfordret bygdas befolkning om å komme med ønsker til det som skal bli verdens beste omsorgssenter. Jeg velger å være tidlig ute mens det ennå gjenstår gode ønsker å velge mellom.

Jeg har bodd i en omsorgsbolig hele livet og har egentlig det jeg trenger, men det kan komme en dag at også jeg ikke har helse til å klare alt selv, – at jeg har behov for litt ekstra omsorg og pleie av fagpersonell.
OmsorgDa ønsker jeg meg et lite intimt krypinn midt i verdens beste omsorgssenter, – et omsorgssenter fylt med en atmosfære hvor menneskeverdet er det viktigste. Jeg ønsker meg pleie, støtte, hjelp, trivsel, aktiviteter og trygghet framfor en stor leilighet. Jeg vil sette pris på profesjonelle, forståelsesfulle mennesker som kan varme min hånd framfor å ha en komfyr i et hjørne. Jeg vil gjerne ha litt variert, ernæringsrik og velsmakende mat som jeg ønsker å få servert framfor å rote på kjøkkenet selv.

Så vil jeg ha en gåstol med tastatur og nettbrett. Fremtidens gamlinger er født og oppvokst i en dataverden, og intet vil være mer naturlig enn å ha et digitalt nettverk i tillegg til det menneskelige. Gåstol med tastaturVerdens beste omsorgssenter bør tilby trådløst nettverk for sine beboere med adgang til Åsen Omsorgssenters intra helsenettverk. Her kan alle få de opplysninger man trenger for dagen. På formiddagen blinker en App på nettbrettet og kokken informerer om hva som kan ventes til middag. Aktivitets-Appen minner deg på at idag er det mange som hygger seg i musikk- og filmrommet. Jeg møter en av beboerne som er på tur til trim-rommet, men jeg går selv til sanserommet for å ha en stund for meg selv.
Profesjonelle, dyktige, forståelsesfulle og smilende pleiere møter jeg på min vei. Her har man mulighet til å blomstre selv på sine gamle dager hvor fellesrom innbyr til hygge, trivsel og aktiviteter. Jeg tror vi går en fin tid i møte om dette går i oppfyllelse.

Bildene har jeg lånt fra levangeravisa.no, tidsskriftet.no og dagbladet.no

One thought on “Verdens beste omsorgssenter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *