Verden går fremover . .

flettfrid Verden går fremover, den har ikke noe annet sted å gå, sa Flettfrid Andresen i sine velmakts dager.  Og situasjonen er fortsatt sånn, vi merker ingen stagnasjon og verden går fremover.
Innovasjon er etterhvert blitt et dagligdags begrep og nyvinninger presenteres både titt og ofte. Den nyeste nyvinningen jeg kjenner til er en oPhone, legg merke til skrivemåten, det er ikke noen skrivefeil, jeg skrev oPhone og mener oPhone.

oPhone Det er mange måter å kommunisere på, tekstmeldinger, epost, sosiale medier og telefonsamtaler og la oss heller ikke glemme “face to face” med en vanlig hverdagsprat.
Men jeg antar flere med meg har erfart hvor vanskelig det er å formidle opplevelser. Man kan vise fram bilder og “brodere” i øst og vest om hvor fint og stemningsfullt alt var, men det mangler bare en ting som er vanskelig å forklare: nemlig duft. Nå har vi fått løsningen med oPhone.

Med denne nyvinningen kan man sende og motta bilder og dufter med. Man kan mikse 32 grunnleggende dufter for å skape mer enn 300.000 unike aromaer, ifølge oPhone nettstedet. Disse duftene kan sendes til venner og bekjente ved hjelp av en app som heter oSnap. Det er Harvard-professor David Edwards som står for denne nyvinningen.

Denne nyvinningen mener jeg kan benyttes på mange måter og i uante situasjoner.

RoserNå blir det endelig slutt på de gamle julekortene, istedet sender vi bilde og duft fra et grantre
til alle med plastjuletre. Vi unner disse folka en god duft med litt julestemning i stua.

Besparende vil det bli for alle menn med dårlig samvittighet som titt og ofte kjøper med seg en bukett roser hjem til kona. Nå kan han istedet sende et bilde av buketten fra ifjor samt litt roseduft for å beklage sin forsinkelse.
FrauJeg gleder meg til å fortelle byfruer om vårstemningen på landet. Bildet og ikke minst duften av frau vil være velkomment midt i middagsserveringen.

Når man samtidig vet at i USA har en undertøysprodusent slått seg stort opp med truser som gir nøytral lukt ved ukonrollerte luftutslipp, så kan vi ikke forlange mer av utviklingen for at en verden fortsatt skal gå fremover . . . . .
Jeg blir imponert av all verdiskapning!

Bilder er lånt fra: skibladner.no, 3in.no, elisesverden.no og hjorundfjord.no

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *