Velkommen til frokost

Det er jeg egentlig hver eneste dag, – velkommen til frokost.
Frokosten er det viktigste måltidet er det noen som hevder. Jeg har ikke noe grunnlag for å være uenig i det, men jeg skal være den første til å innrømme at den ikke er blitt tilgodesett med  noe ekstra tid på morgenkvisten her i huset. Det blir som regel en liten brødskive med brunost eller noe grovt med youghurt. Stående bufè er et velegnet ord. Kaffe må det selvfølgelig være, og jeg puster godt inn når kaffeboksen åpnes, – mmm, herlig duft i forkant av den ventende kaffekoppen.

FrokostNå har jeg imidlertid vært på Norges Beste hotellfrokost. Jeg skal ikke drive noen reklamekampanje og vil derfor ikke røpe noe mer om selve hotellet, men på Nidelvens Kjøkken lager de maten fra grunnen og benytter de beste lokale råvarene.
Ekte mat kaller de det.
Her kommer man til en buffet og kan forsyne seg selv ad libitum. Her kan man boltre seg i de flotteste anretninger med nybakt brød, frukt, egg og omelett, fisk, kjøtt. ost, søte bakevarer og all verdens frukt og grove korn med hjemmelaget youghurt.
images2
Velg hva du vil; proteinrikt, økologisk, lavt fettinnhold, sunne fettsyrer, lavt kalori-innhold eller energirikt.
Jeg har vel ikke vært så mye utreist, men at det var en ypperlig velsmakende frokost er det vel ingen tvil om. Det er nok den beste frokost noensinne jeg har smakt.

Og så er det bare å vandre ut på gaten og nyte dagen, – vår i luften, sol og en hel dag å ta av.
Livet er sorgløst for meg som den vandrende hotellgjesten.
sorgenfri

På et gatehjørne sto han med noen blader i hånden, – tålmodig og høflig.
Jeg kan ikke tilgi meg selv at jeg bare gikk forbi og ikke kjøpte meg Sorgenfri.
Det koster så lite og betyr så mye.

Neste gang kjøper jeg!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *