Vekkerklokke

smurfene-vekkerklokke-gronn
Det er så mange ting man kan glede seg over, vekkerklokke for eksempel. Det finns jo så mange slags vekkerklokker, gode gammeldagse som står og hopper på nattbordet, digitale vekkerklokker, kastevennlige vekkerklokker og musikalske vekkerklokker.

De beste vekkerklokkene jeg kan huske er to søte småbarn som kom med kaffe på senga til sin mor. Herlig 🙂 . Om resultatet ble noen smuler i senga, så var det tanken som betydde. Med smilende øyne og gjerne et kort med selvskrevne ord så ble dette en god start på dagen. Andre dager kunne være litt annerledes, det var de gangene vekkerklokkene våknet midt på natta uten å ha kaffen ferdig.

Men vekkerklokker endrer seg i takt med tiden. Plutselig kommer dagen hvor far selv i huset serverer sin kone kaffe på senga. Det handler om å smile når vekkerklokka “ringer”. Det kan være anstrengene akkurat der og da, men du verden så hyggelig å tenke tilbake på i ettertid.

Nå er ekteskapet såpass gammelt at vi søker andre løsninger hva vekkerklokke angår.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Jeg kom over et eksemplar av en vekkerklokke som jeg gjerne vil dele med flere, The Barisieur, dette er en vekkerklokke som trakter kaffe på sengekanten. The Barisieur”, eller vekkertrakteren om du vil, starter nemlig å trakte fersk kaffe i øyeblikket man trykker på slumreknappen.

Vekkerklokke 3
Den innovative vekkerklokken er utviklet av den britiske designstudenten Josh Renouf. Renouf mener vekkertrakteren kan bidra til å bidra til «slow living», ved at trakterritualet starter allerede om kvelden før man legger seg.

Hørte jeg noe med “slow”?
Tidligere har jeg blogget om slow city og slow food, – nå har vi i tillegg slow living. Det skulle passe bra for en som nærmer seg pensjonsalder i Levanger.

For tiden er produktet i utvikling til kommersielt bruk, men prisen anslås til å ligge på £250 (omtrent 2665 kroner).

Ideer og bilder er hentet fra 3in.no

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *