Tilhørighet

Hva er det som får en familie fra Wisconsin i USA til å ta fly til Hamburg, leie seg en bil og ta turen til Norge? De kjører Norge på langs opp til Trøndelag og leier seg inn på et hotell i Trondheim for noen netter. De oppsøker ikke de kjente turistattraksjonene, de besøker ikke slektninger, men de er rett og slett på utkikk etter et gammelt hus.
Gammellåna
Huset befinner seg tilfeldigvis hjemme hos oss, er flyttet ned til vårt gårdstun for over hundre år siden og har tidligere tilhørt et felles gårdstun for de to nabogårder som er her idag.

Det kunne vært på sin plass å besøke Domkirken, Sverresborg, Ringve, Stiklestad etc. slik som alle andre turister gjør, men denne familien var på utkikk etter et helt bestemt hus, et gammelt hus på et helt vanlig gårdsbruk i Trøndelag.

Jeg referer et sitat fra Astrid Nøklebye Heiberg: Det som virkelig betyr noe i livet når andre grunnleggende behov er dekket, det er å høre til. Høre til hos noen. Høre til et sted.

SkuvsengNår noen finner glede i å reise den lange veien for å se en gammel skuvseng oppe på et gammelt loft, så vet man at ovennevnte sitat av Astrid Nøklebye Heiberg er sannferdig.
Tilhørighet sier noe om din avstamning, den forteller deg noe om forbindelsen til tidligere tider, den gir oss en identifikasjon på hvem vi er.
Å søke tilbake til kilden og føle nærhet, kan i dagens samfunn være et must, hvor samhørighet, eventuelt slekt og tilknytning har stor betydning.
Peter og coPeter har vært her to ganger tidligere sammen med sin ektefelle, denne gangen tok han med seg sin datter, sin svigersønn og deres tre sønner.
Slik kunne den oppvoksende slekt også få historien om den slekten som engang bodde her, der noen i sin tid emigrerte til Amerika og startet et liv på nytt.

Men hjemlandet og opprinnelsen glemmes ikke, heller ikke for de sist ankomne på slektstreet.
Et slektstre har jammen sterke røtter.
A greeting to Peter, Adele, Todd, Torin, Elling and Leif. Thank you for visiting us.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *