Sydentips II


Jeg har i et tidligere blogginnlegg fra Tenerife fortalt om trimturer i fjellet ved Los Cristianos. Denne gang vil jeg gjerne dele med mine blogg-lesere en uforglemmelig utflukt. Sammen med mitt reisefølge meldte vi oss på en gratis busstur som av den grunn var belagt med reklame og demonstrasjoner, men likevel ble dagen reddet av en fantastisk tur i et uforglemmelig fjellandskap i etterkant. Vi dro til Masca valley eller Mascadalen som det sto i den norske reklamen. Stedet ligger i nordvest, ved foten av Tenofjellene.

Masca fikk vei først på 1970-tallet og stedet er etter hvert blitt et av de mest populære utfartsmål for de som reiser rundt på øya. Her hjemme fremhever vi Trollstigen som den ultimate opplevelse på svingete vei, med den veien fra Buenavista del Norte og via Masca til Santiago del Teide kan rett og slett ta pusten fra en “amatør”. Å kjøre buss i hårnålssvinger kan fremkalle både ekstra hjertebank og sukk som får sjåføren til å dra på smilebåndet. Jeg satt på første sete og følte veien forsvinne under meg, – ja da må det være lov å komme med noen små utbrudd. Det var en gedigen konsentrasjonsoppgave det å kunne “nyte” den enorme utsikten.

2012_1202Tenerife0064 2012_1202Tenerife0065

Det er enkelte ganger man tenker på “Der ingen skulle tru at nokon kunne bu”, men her kommer ihvertfall disse tankene til rette.
For den som liker litt spenning er denne turen virkelig å anbefale.Jeg vil nok ved en senere anledning velge leiebil istedet for en organisert busstur. Jeg ville benyttet hele dagen på disse traktene, for her var det mye natur å ta av . . . .

Bildet på toppen er lånt fra royalparquealbatros.com.
Det andre bildet er lånt fra stay.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *