Strukturert

StrukturertEtter snart 40 år i arbeidslivet blir det naturlig å plukke tema fra hverdagene der. I dag tenker jeg strukturering. Hverdagen min fortoner seg så nogen lunde sånn: Opp kl 06.00, – på med joggeskoene og direkte på tredemølla for en liten jogg (pust og pes). Nå må jeg skyte inn at det er noe jeg nettopp har begynt med. Jeg fikk tredemølle på min bursdag fra min mann og da forplikter det 🙂 . Da er det selvfølgelig best å strukturere treningen så en ikke finner unnskyldning for å la være. En liten brødskive før jeg drar på jobb til fastsatt tid, plasserer meg på kontorstolen sammen med min pc og har mer enn nok å gjøre til arbeidsdagen er slutt.  Forpliktelsene står i kø og strukturering er en nødvendighet for å komme i mål med gjøremålene.

Det er ganske så bestemt at lønningen skal utbetales samme dato hver måned. Det er ganske så bestemt at moms, arbeidsgiveravgift og skatter skal betales til fastsatte frister. Det er ganske så bestemt at leverandører skal ha betalingene sine til rett tid. Det er ganske så bestemt at rapporteringer skal finne sted til fastsatte frister. Det er ganske så naturlig at vi er på plass for å betjene våre kunder. Alt er kort og godt ganske så fastsatt og skal du som en akseptert arbeidstaker fortsatt være med i hverdagen, så er systematiseringen et must.

Så kommer ettermiddagen . . . .
Hvor strukturert er jeg da? Ja si det . . . . .
Fritid
Det første jeg må finne ut er om ettermiddagen er fritid eller arbeid? Ikke vet jeg! Jeg tror de fleste av oss betrakter «etter arbeidstid» som fritid, men jeg er ærlig talt litt i tvil. Vi har da alle forpliktelser også etter endt arbeidsdag, de samme forpliktelser som nevnt ovenfor. Regninger skal betales til fastsatte frister, innkjøp skal foretas, vi skal være oppegående for hverandre i familien, vi har et program som skal følges, aktiviteter både her og der osv.. Jeg er fortsatt litt i tvil, – er det arbeid eller fritid?

Men er det så viktig da? Egentlig ikke, men det viktige er strukturering. Har vi den tanken med oss fra arbeid kan vi utføre hjemlige arbeidsoppgaver mer rasjonelt og bli ferdig på kortere tid. Gjennomfører vi dette blir den virkelige fritiden så mye lengre, da kan vi «nyte» tv-kvelden, facebooken, kabalen, boken, håndarbeidet eller hva det skulle være. For min del blir det blogging 🙂

Bildene har jeg lånt fra Actioncoach.com og kristiansand.kommune.no

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *