Storlien

Storlien högfjellshotell ruver godt i terrengen i den svenske kommunen Åre i Jämtland. Hotellet ble bygd ut i 1958 til å romme 550 gjester og ble i årene deretter et meget populært samlingssted. Men tiden forandrer seg uten å ha hatt noen innvirkning på dette hotellet.
Tenk å få lov å komme på et hotell og få utlevert en helt vanlig nøkkel for å låse opp rommet,  og tenk å få være der en hel helg uten fast nettilgang. Det er dette man kan kalle skikkelig hvilehelg, og når reisefølget er en sprudlende fremadstormende gjeng med sans for det gode fellesskap så må det bare bli vellykket.
Storlien HøgfjellshotellTettstedet Storlien er oppbygd omkring turisme og har mye natur å by på. Dette  var som sagt stedet som måtte besøkes “i gamle dager”, kjent for sitt lettilgjengelige høyfjellsterreng langs med E14. Den gang parkerte vi langs med veien og kunne nyte høyfjellssolen bare noen høyder utenfor allfarvei.

Det var hit vi måtte dra denne helga for å finne snøen som vi så sårt manglet i lavlandet. Her er stedet som virkelig har satset på vinter, både når det gjelder riktig adresse samt alpinanlegg.
Vintergatan og alpinbakkeMen vi fikk en mistanke om at fastboende var i mindretall. Årsaken til dette må de nok ta selv, det blir litt for direkte å påstå at Storlien er en tullbostad.
TullbostadSå møtte vi tilfeldigvis denne gjengen som også var på Storlien denne helga for å digge Lasse Stefanz (???), oppsøke vinteren og trekke frisk luft på en liten gåtur midt i sentrum.
Gåtur

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *