Sønningen

Sønningen

Du verden så fint det kan være på en høsttur i skog og mark. Spesielt om man går tur sammen med de som vet å se litt til siden og finne interessante småting.

Dette var i utgangspunktet en helt vanlig 10-på-topp-tur i Levanger uten at det førte til noen topp. Målet var Ekne I.L.’s skihytte som ligger ved Sønningen.
Vi kjørte til Ekne, passerte Falstadsenteret og tok av til høyre i retning Innlegget. Ca 500 m lenger opp parkerte vi bilene og kunne starte turen til fots oppover en traktorvei.

Sønningen skjellVed siden av veien rant en liten bekk med et innhold vi vanligvis ikke finner på slike trakter. Vi fant skjell av forskjellig slag. De største og flotteste måtte vi avbilde for å kunne føre bevis. Vi sjekket GPS og fant ut at vi befant oss 110 m over havflaten. Vi mistenker ikke Eknesbyggene for å ha båret skjell opp i skogen for å gjøre turen interessant, – nei dette ble vi enig om var bevis på at også dette området har vært havbunn en gang i tiden.

Sønningen frosk
Litt lenger opp møtte vi “Arne Frosk”, en beskjeden liten fyr som Ingvild og Eirik gjerne ville ha hatt med seg hjem. Han fikk tilbud om plass på plenen, eventuelt en plass innendørs i bur, men Arne var ikke like begeistret for dette og ba om å få slippe fri. Til gjengjeld kunne han bevise at det var nettopp slekten hans som lærte oss mennesker og svømme brystsvømming. Han svømte så elegant over den lille vannpytten og ønsket oss god tur videre.

Etter ca 4 km var vi framme ved skihytta hvor “husets folk” tok vel imot oss.

Sønningen troll
Det ble en liten rast nede ved vannet før vi startet på hjemturen. En flott tur.
Det er godt å være mormor og ha gode turkamerater.

One thought on “Sønningen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *