Skolestart

PultDet har allerede gått en uke siden forventningsfulle seksåring entret skolen sammen med sine foresatte for å ta fatt på (i første omgang) 10 år i den grunnleggende skolen. Det er derfor på sin plass å være bevisst på hva som vil kreves av den oppvoksende slekt og sette inn rykket der det trengs. Matematikk vil uten tvil være det viktigste faget.

Det begynner straks vi kommer til verden, – vi blir presentert med noen tall som dato, klokkeslett, kilo og lengde.
Klokke og kulerammeHva får vi ut av dette da, – det er jo bare noen tall. Hvorfor skremmer vi hverandre på en slik måte når vi resten av livet skal gjøre det motsatte? Etter noen år så er det ufint å opplyse alderen til en dame. Vi kommer til et punkt i livet hvor kilo er et fy-ord og fokuset settes inn på å telle kalorier. For å holde orden på all tellingen kjøper vi oss skritt-tellere, pulsklokker og sykkel-computere. Vi samler all tellingen på data for å beregne gjennomsnitt, minimum og maksimum, totaler, statistikk og historikk. Denne tellingen er blitt en del av hverdagen vår, vi er mer opptatt av antall skritt, pulsslag og km enn hva vi opplever med en liten trimtur.
Kuleramme
Det jeg prøver å fortelle er at den gamle kuleramma duger ikke lenger. Dessuten teller jeg meg egentlig bort fra skolestarten, men telling må vi bare leve videre med, – folketelling, varetelling, telle kassa, telle masker, telle sauer, fugl-telling osv.

Merkelig, vi lærer å telle oppover, men oppovertelling er ikke et begrep, vi er bare opptatt av nedtelling. Det er så og så mange uker igjen til ferien, det er så og så mange dager til jul . . . .

Ellers kjenner jeg noen som ikke teller lengre enn til 5. Det er de som  tilfeldigvis ser det blinker og sitter og venter på litt bulder og brak.
Jeg har brukt forholdsvis mye tid på å telle til 9. Sudoku selvfølgelig.
Geitekillingen kunne telle til 10, og mange av oss har vel vært i en situasjon der vi burde ha telt til 10  . . . .

Jeg konkluderer med at det ikke er farlig å bli utsatt for telling, selv ikke på en harryhandel.

Da kan jeg kanskje fortelle at jeg mottar statistikk fra Domeneshop som daglig viser antall unike besøk på bloggen min. Om du ikke bråslutter med å klikke deg inn på bloggen min, så passerer jeg ganske så snart 1000 besøk, og det er takket være deg. Du vet hvem jeg er, – men jeg vet ikke hvem du er. Spennende!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *