Sinsheim

I leiebil har vi kjørt fra Frankfurt og sørover til Heidelberg (7,7 mil), og etter en dags pause dro vi videre sørover med Bad Rappenau som mål.
På turen sørover passerte vi Auto & Technik Museum i Sinsheim. En enorm stor bygning som rommet alt fra symaskiner og sykler, – til biler, traktorer, tog og fly. Museet fortjener en egen liten blogg.

Sinsheim krig

Det er faktisk et gedigent museum jeg snakker om som rommer mer enn 3000 gjenstander fra alle områder av teknisk historie. Dette er samlet innendørs på mer enn 30.000 kvm samt et stort utendørs område.
Sinsheim symaskin
Og er det ikke typisk, – ettersom jeg tilhører hunkjønnet så var det veldig viktig å ta bilde av en Singer symaskin. På hjemmefronten har jeg allergi for slike innretninger, men å få et gjensyn på et museum i utlandet er noe helt annet. Nesten så nostalgien tok overhånd . . .

 

Sinsheim sykkel

Jeg har ved en viss anledning forstått at motorsykkel og Harley Davidson er livet.
Om dette kan være noen sammenligning i så måte skal jeg ikke gå god for, men en motorisert innretning er det.
Mon tro om datidens motorsyklist drømte om Route 66 ?
Nå er jeg en lykkelig eier av en hybrid sykkel drevet av rå muskelkraft og skulle gjerne stilt i konkurranse med denne innretningen. Hvem som har vunnet skal være usagt, men jeg antar min innretning skulle være mest behagelig både for kropp og sjel.

Når man vanker sammen med en mannlig partner må man bare finne seg i å stoppe og vise interesse både for veteranbiler og ikke minst traktorer. En gedigen utstilling med mer enn 300 klassiske biler, 200 motorsykler, 40 racerbiler samt en del traktorer.

Sinsheim veteranbil . Sinsheim traktor

Vi fikk også muligheten til å besiktige overlydsflyet Concorde innenfra, både den engelsk/franske typen samt den russiske. Men her er et bilde fra inngangspartiet til museet.

Sinsheim utendørs

Skulle du dra forbi, så ikke gjør det, – stopp og ta en titt innendørs. Jeg liker vanligvis ikke museer, men dette var en opplevelse.

(Bli med oss videre på turen til Bad Rappenau litt senere.)

        

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *