Roma

RomaTuren til Roma tok vi i november 2010, – en ypperlig tid på året å reise på. Det var utenom turistsesongen slik at det var framkommelig i gatene og akkurat passe temperatur til å traske omkring. Vi leide hotell så å si i sentrum (i Vittorio Veneto) og hadde dermed alle fasiliteter i gangavstand. Glem ikke å ta med de beste skoene du har å gå i om du tar turen og for all del ikke glem Gatelangs-boken. Det å forberede seg til en tur er egentlig halve turen. Ha planene klar før du ankommer byen, da vil utbyttet bli så mye bedre.

En utvidet weekendtur er sånn akkurat passe, – etter 3-4 dager med trasking var det godt å kvile føtter og i tillegg umulig å ta innover seg flere fantastiske inntrykk.
Fontana de Trevi 

Fontana de Trevi var førstevalget. Dit måtte vi gå allerede første kvelden.

 

Det sies at kaster du en mynt over skulderen i den berømte fontenen, er du sikret å komme tilbake til den evige stad. Tiden får vise . . . . . .

 


På turen ned mot Colloseum passerte vi Foro Romano. Vi aner konturene av det antikke Roma. Dette var den romerske republikks politiske, religiøse og handelsmessige sentrum, – plassen hvor folk kom og lyttet til embetsmennene.

  Foro Romano Colloseum

Det sies at Colloseum var det vakreste amfiteateret i den romerske verden. Dette er ett av byggverkene vi kjenner best  fra bilder fra Roma. Colloseum ble innviet i år 80 med 55.000 tilskuere tilstede. Under arenaen skjulte det seg underjordiske ganger.
Spansketrappen
Jeg må ta med noen bilder til. Man merker godt på folkemengden at det var populære plasser vi besøkte. På kveldstid var trappene fylt av folk, men morgenen etter hadde vi stedet for oss selv.

Vi befant oss på Piazza di Spagna, en av Romas fineste bydeler. Plassen nedenfor trappene hadde også en fontene, – Fontana delle Barcaccia. De enorme trappene førte oss opp til kirken Trinità dei Monti.Castel Sant Angelo


Bildet ved siden av viser Castel Sant’ Angelo.

Slottet ble i middelalderen brukt både som borg, kaserne og fengsel, før det ble pavens residens på 1400-tallet, knyttet til San Pietro.


Vi mangler enda “rosinen i pølsa”, – nemlig 
St.Peters-kirken, Basilica di San Petro. Det kommer nok flere blogger. 

 

 

2 thoughts on “Roma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *