Roma II

Så er vi kommet til selveste «rosinen i pølsen». St.Peters-kirken, Basilica di San Petro, er et av de ypperste arkitektoniske mesterverkene.

St. Peters-kirken St. Peters-kirken tårn
Kuppelen rager høyt med sine 132m og trimturen på morgenkvisten ble ivaretatt med 330 trappetrinn opp og vi fikk en enorm utsikt over hele byen samt Petersplassen og Vatikanets hager.

St. Peters-plassen St Peters-kirken utsikt

Det tok imidlertid ikke lang tid før køen inn til Peterskirken var lengre enn lang. Hvordan dette fortoner seg i turistsesongen skal være usagt.

Sixtinske kapell

Når vi først var på disse traktene måtte vi ta en tur innom Musei Vatikani med Det sixtinske kapell og det berømte taket vi har hørt mye snakk om, malt av Michelangelo over en fire-årsperiode.

Museet hadde også verdens største samling av klassiske romerske statuer i le Gallerie delle Sculture.


Utenfor museet måtte vi ha en dokumentasjon at vi var her begge to, både jeg og mitt “reisefølge” gjennom de siste 40 år.

Roma

 

Roma bør oppleves.
Byen har så mye å by på. Det kan f. eks. være gudstjeneste på Petersplassen søndag formiddag med tilhørende velsignelse av paven, for etterpå å bevege seg i trange og stille gatesmug.

  Petersplassen Roma II
Smal gate


Beklageligvis blir det stort sett «faglig» tilbakeblikk på Roma-turen. Når ting skal gjengis 2 år i etterkant, blir luktene, maten og de små opplevelsen glemt til fordel for de kjente turistmålene.

Det vil bli litt annerledes når en reise blir referert «live».

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *