Påskens solskinnshistorie

SolskinnshistorieDet var engang to spreke trønderdamer som var ute på en trimtur sammen med lille Lurefjes. Solen sto høyt på himmelen og alt var fryd og gammen denne dagen i Lierfoss.
Trøndermora hadde et fotoapparat og en iPhone hengende i en snor rundt halsen. Hun har på sine gamle dager blitt en purpur-blogger og alle bloggere må være beredt om noe skjer, – og hvem vet, – noe kan hende selv på en solrik dag midt i den stille uke.
Noen var ute på en joggetur mens andre trimmet sykkelen sin. Vi trimmet oss selv, mens lille Lurefjes fikk sitte i vognen og trimmet oss.

NypotetVeien var lengre enn lang og langt om lenge fikk Trøndermora vondt i føttene og fikk behov for en pustepause. Midt i pustepausen merket hun at hennes kjære iPhone ikke var der lenger. Den store skuffelsen overskygget tanken på de vonde føttene, og straks var hun i fullt firsprang tilbake den veien som var lengre enn lang. Det ble sendt bud på forsterkninger og med ett var det flere trøndere som var på leting etter den dyrebare duppedingsen. Trøndermora visste nøyaktig hvor hun sist snakket i sin iPhone og både vegkanter og grøfter ble saumfart, men selv trauste trøndere måtte etter en stund godta at telefonen var borte.

Trøndermora hadde en urolig natt hvor både briller og mye annet ble borte ( i drømme), men våknet tidlig neste morgen med tanker om at her på Lierfoss bor det sikkert bare ærlige folk. Noe må gjøres! Lensmannen ble informert og plakater ble satt opp, så var det bare å håpe at trøndermoras intuisjon stemte. På vei til et annet land ble trøndermoras privatsjåfør oppringt og ettersom han satt bak rattet var det trøndemora selv som svarte. I den andre enden hørte hun: “Dette er en av Prinsene ved Expert i Bjørkelangen, – – – en hyggelig dame har levert inn en iPhone og nå lurer jeg på om . . . . . “ Solen sto plutselig enda høyere på himmelen. Det ble en solrik påske, – det ble en unik påske, – det ble virkelig noen eventyrlige påskedager.

Og disse eventyrlige dagene vil trøndemora videreføre sammen med en iPhone som nå kan finne seg selv igjen om noe skulle skje.
Snipp, snapp, snute så var eventyret ute, – og fikk en lykkelig slutt takket være to ærlige og høyst behjelpelige personer i Lierfoss/Bjørkelangen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *