Påske hele året

Tulipaner
Gult er kult! Dette sier jeg mest fordi det rimer, jeg er ikke så sikker på at jeg synes gult er så kult, men det passer likevel veldig bra nå når det går mot påske. Da leter vi fram de gule påskekyllingene, kjøper oss planter med gule blomster og finner fram de gule påskedukene som vi hadde ifjor og året før der og året før der igjen . . .  Det er godt med noen tradisjoner, da slipper man å tenke på mote og trender og riktige farger på ting og tang og duppeditter den tid det varer. Gult er kult 🙂

På ski Skal du på fjellet i påska? Det er spørsmålet alle stiller. Påskefjellet har på en måte vært forbundet med status, for i utgangspunktet har det vært den urbane overklassen som har disponert hytteeiendommer, eller som har kunnet leie seg inn for å kunne bedrive tiden med lediggang og hobbyer. Nå er det heldigvis blitt et allemannseie det å eie en hytte eller kunne komme seg på fjellet for å nyte kvikklunsjen og appelsinen. Skulle man i tillegg få litt brunfarge så er dette et bilde på frisk og sunn livsførsel og et nært forhold til naturen, – et symbol på norske kjerneverdier.

Påskekylling I påsken skal det være egg, det gir en litt varig metthetsfølelse og er en god start på dagen. Så er det i tillegg forsket på at egg gir vekttap sammenlignet med annen mat med samme kalorimengde. Det var derfor jeg laget overskriften påske hele året. Det var slettes ikke på grunn av gul-fargen,  selv om gult i antikken var tegn på høy rang og makt. Men gult står også for glede og varme, misunnelse og ondskap, det spørs om vi velger gyldengult eller sitrongult. Den rødgule blir den varme mens den grønngule blir den kalde fargen. Jeg skal passe på hva jeg pynter med . . . .

vårsol Det påstås at fargene påvirker oss og vi kan dermed bruke disse aktivt til å skape energi i våre liv. Da er det verdt å satse på gult, for denne fargen har innvirkning på kreativitet, intellektualitet, visdom, glede, lykke, klarhet og bevissthet. Da kan det kanskje være påske hele året . . . slik at vi kan få klarhet i å ta beslutniner, vi kan bli frigjort fra utbrenthet og angst samt å skjerpe konsentrasjonen. Men la meg bli fritatt for gult interiør, det kan virke urolig og irriterende. Gult soverom er heller ikke å foretrekke hvis man har forhåpninger om å få sove godt.

Ble det kanskje litt for mye gult? Et godt alternativ er å velge kirkens farge, fiolett og hvitt.  Det hører liksom påsken til det også . . .
God påske 🙂

Bilder er lånt fra sentrumslopet.no og supermarket.no

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *