Øyhopping med sykkel

Sommeren 2014 vil gå over i historien som den aller beste værmessig, ihvertfall her i Trøndelag. Jeg kan ikke huske at vi noen gang har hatt en fellesferie med det flotte været vi hadde i år. På slike solskinnsdager kan man oppsøke plasser som ellers kan være både forblåst og kjølig. Vi valgte sykkeltur på øyene i Åfjord.
Men turen kan man starte straks man drar hjemmefra, bare ta med termosen, brødskiva og smilet og finn en passe stopp underveis:
Gudmund   Greta
Vi leide oss et rom på Aquarius Brygge i Revsnes, en historisk brygge som var ombygd til et serverings- og overnattingssted. Her var det muligheter til å nyte god mat og drikke ute på ei ombygd laksemerde. Dette skulle være utgangspunktet for vår sykkeltur, men det var bare godt å strekke føttene og nyte synet av det yrende sjølivet.
SammenstillingMan behøver ikke kjøpe sykkel for å dra en tur til Åfjord. Hit kan man dra på en søndagstur for å kjøpe seg litt mat og rett og slett bare nyte naturen. Tydelig at dette var et populært sted både for båtfolk og bilturister.
Men vi skulle utfordre pedalene og i brosjyren for sykkeltur i Åfjord sto det: Synsinntrykkene kan du suge til deg fra sykkelsetet underveis. Kysten byr seg frem på beste måte og terrenget er ideelt for sykling. På øyene er det mange avstikkere som kan ferdes på sykkel eller til fots.
Jeg kommer tilbake med synsinntrykk og bilder fra sykling på Linesøya, Stokkøya og Lauvøya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *