Øyhopping med sykkel IV

HarbakkhulaFør vi forlot Aquarius Brygge og Revsnes i Åfjord tok vi en liten trimtur opp mot Harbakhula. Litt kronglete å komme opp, men vi ville vært i godt selskap noen dager senere. Den naturlige berghula er de siste årene blitt brukt som konsertlokale. Med sin spektakulære klang og akustikk  er konsertene blitt meget populære og Cantus sto på programmet denne sommeren. Den naturformete hula er 130 m dyp og 40 m høy ved huleåpningen.
Gudmun foran hula
Flott er det å sitte i huleåpningen å speide utover havet.

Inne i hula var det litt utfordrende å ta seg fram ettersom vår lommelykt ikke var av det beste slaget. Vi kom kanskje halvveis innover før jeg insisterte på å snu. Jeg var egentlig ikke forberedt på slike utfordringen som dette besøket innebar.

Solnedgang Harbakkhula

 

Den flotte solnedgangen var mer i min smak enn å klatringen inne i hula. Vi var litt for tidlig ute for å se solen forsvinne i havet, men flott å se likevel. Herfra kunne man ved gunstige værforhold se gassflammene på Haltenbanken.

Heldig var vi som hadde kjentfolk med hytte i Åfjord. Således ble det en sykkeltur rundt Lauvøya også. De 25 innbyggerne (iflg. Wikipedia) så ut til å ha en eller annen forbindelse til jordbruket. Øya blir kalt “Fosens grønne øy” og har vel en sammenheng med at den er så grønn og frodig.
Syklister Lauvøya Syklister Lauvøya i bakgrunn
Greta rokkeringMen alt har sin pris, etter endt sykkeltur ble jeg utfordret på en runde med rockering. Jeg må nok bare innrømme at selv med mine store anstrengelser så ville den ringen bare forlate min flotte midje.
Eli rokkering
Men man kan ikke fortvile av den grunn, det kommer dager etter disse med tid til å lære . . .
Noen flotte dager i Åfjord ble avsluttet på beste måte, et godt måltid mat sammen med et prima vertskap.Mat på hytta

4 thoughts on “Øyhopping med sykkel IV

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *