Øyhopping med sykkel III

Strandliv
Tro det eller ei, det var Stokkøya vi var kommet til. Det så mest ut som en syden-strand, men temperaturen i vannet sa vel noe om at de kalde havstrømmer slo inn mot land. Men sommeren 2014 ga muligheter for alle og enhver til å ta seg en dukkert.
Her var det ihvertfall folksomt nede på stranden.

Hosnasand er ett av Åfjords naturvernområder på grunn av sitt flyvesandfelt samt tindvedkratt. Her er flere planter som krever et spesielt klima, blant annet en orkide som kalles “rødfagre”. Området er også en viktig rasteplass for trekkende småfugl.
Ytterst
Vi syklet så langt vi kunne komme og mener vi havnet på det området hvor kortfilmen Tuba Atlantica ble spilt inn. Filmen ble nominert til Oscar for beste utenlandske kortfilm og handlet om en mann som fikk vite at han hadde 6 dager igjen å leve.

Folk på Hosnasand satset tydeligvis på flere dager å leve, de hadde bygd opp et sjøsenter som så ut til å være veldig populært og lokket dermed mange turister til stedet.Vi var på forhånd blitt anbefalt å spise middag i restauranten på stranden, og dette angret vi ikke på. Smakfullt, god service og stemning.

SUB-husene var bebodd og teltene var mange. Vi var litt for sent ute til å bestille overnatting og fikk ikke oppleve å sove i SUB-hus, men vi kunne besiktige de nymotens “jordkjellerne” med de fargerike frontene:

NY-FUNKSJONALISTISK MED TILSVARENDE ARKITEKTUR PÅ HAUGEN BAK=Er det noen som har litt tid tilgode på en søndag, så kjør en tur og ta stedet i besiktigelse. Her er mange muligheter for å samle inntrykk og opplevelser for den som liker natur.

Hver ettermiddag passerer hurtigruta under Stokkøybrua. Da er det mange som samler seg på broa for å overvære den begivenheten. Vi måtte også få med oss dette, både med selfie, vinking og fotografering. Et herlig syn når alle passasjerene satt på dekk og vinket til oss mens de forsvant mirakuløst inn i en fjordarm som vi ikke visste var der.
Hurtigruta1   Hurtigruta2
Jo da, det hadde vært en vellykket dag på sykkel og det var med tilfredshet vi kunne nyte kvelden og se solnedgangen i Trollskaret.
Trollskaret

One thought on “Øyhopping med sykkel III

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *