Østersund

Dollar$tore
En liten svipptur over grensa er ikke å forakte. Når man samtidig kommer i godt lag,  så var det verdt turen til Østersund nå i helga. Nå har vel de aller fleste vært både en og to og tre ganger i denne så koselige byen, så jeg skal ikke være så vel bevitende i forhold til å beskrive hva Østersund har å by på. Men noen hint tåler vel de fleste å høre.
SvenskerDet var forholdsvis kaldt ute og lite folk å se, så spaserturen ble til en liten stikk-innom-tur på Dollar$tore.
Her var det mange svensker som var samlet. Godt kledd var de også, og det er vel slik for de fleste av oss at vi kler på oss litt ekstra når de første kuldegradene kommer og vindkastene herjer litt rundt bygårdene.

Ellers fikk jeg en anelse om at svenskene kanskje feirer jul før oss eller er det noen som trenger mer tid til å forberede seg?? Vil bare minne om at vi så vidt har passert midten av oktober og har hittil hatt fokus på høstonn og pløying utendørs og et “tankespill” om litt rundvask inne. Men nå fikk jeg altså kjøpt noen etterlengtede nisser slik at julepynten er reddet for denne gang.
NisserEttersom det var en kald gufs i gatene var det som sagt lite folk ute. For at gatene ikke skal være helt tomme så setter svenskene ut sine kjæledyr. En “dinosaur” her og en “dinosaur” der . . . . .  noen utstyrt for vinteren, noen ivaretar kulturen mens noen ser litt sommerlig ut. De er da med og setter sitt særpreg i gatene.


Vi overnattet denne gangen på Scandic Østersund City, – meget sentralt i byen. Middels bra rom, men det såkalte “eksklusive” nattklubbmiljøet gjorde natten hyggeligere for nattklubbgjestene enn for oss hotellgjester. – Men sove kan vi jo gjøre hjemme . . . . . .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *