Opera-pub

Lysene var tent på bordene. En smilende billettør tok imot oss og mannen bak bardisken var allerede i beredskap. Vi var kommet til Haugen forsamlingshus i Ekne og skulle overvære noe vi ikke hadde gitt oss ut på tidligere, – Opera!
OverheadDet var sikkert mye annet som bodde i disse tømmerveggene, laftet og bygd i 1905, – ombygd og noe modernisert senere. Her har det vært møter, dugnader, fester og de siste årene barnehage. Kort sagt et lokale som rommet det meste.
Åse-Rakel og Ola Marius
Men her kom  plutselig Åse-Rakel Bøhn og Ola Marius Ryan og endret lokalet til en opera-scene og ga oss en opplevelse litt utenom det vanlige. Bak piansoet satt Kyrre Havdal og krydret, slik at opplevelsen ble mer enn forventet.
Operaen har som kjent en veldig sterk fortellende dimensjon med drama som viser  menneskets liv, og det manglet ikke på kjærlighet, frieri, maskeball, hevn og sykdom.
Vi ble kort sagt revet med, og kunne faktisk se at tømmerveggene tok til seg denne seansen som en av de bevaringsverdige minnene.

Samlet bilde En ny opplevelse, – noe utenom det vanlige, – spennende, – underholdende, – morsomt, – lekent, – ja nesten en underlig opplevelse i et forsamlingshus på Ekne.
Når vi til sist fikk en trøndersk opera hvor frieren ikke ble tatt vel imot av Åse-Rakel, så var det like før jeg fikk æren av å overta han, – – – – – men jeg er jo opptatt.
Tusen hjertelig takk, Åse-Rakel og co., dette var så bra!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *