Nettbord

Nei det er ikke skrivefeil, – jeg mener nettbord. Det skal være mitt nye kjøkkenbord fra nå av. Det er kommet så mange henvendelser etter siste blogginnlegg at noe må gjøres for å stagnere alle bekymringer. Da blir løsningen et nettbord.

Hva er så det?
Tenk dere et ikke bærbart nettbrett i stort format og sett føtter under så blir det et nettbord. Et trådløst nettbord med kryptert database i nettskyen og muligheter for biometrisk scanning samt sensorer som responderer på lukt og atmosfære er fremtidens middagsplanlegger i mitt hus. Multiapplikasjonene signaliserer og blir det rådgivende organ med utgangspunkt i kroppens BMI både hva gjelder energiopptak, trimming og forøvrig en konsekvensutreder for en helhetlig positiv helse.

Pølsemiddag Fantasien bringer meg til (nett)bords med det vi vanligvis spiser, – pølse, makaroni og poteter. Denne gangen er poteten knadd og blandet med litt saus. En liten vri fra forrige dag da det var pølser uten saus.

Mitt multioptikale nye nettbord responderer på lukten og gir oss den rette musikken til maten, her spilles “Å får æ itj pøls’, så hoppe æ i ælva”. Meget instinktivt tenker jeg, men blir satt helt utenfor når det i etterkant ljomer fra høyttalerne:  “No e det punktum finale, du får prøv å smør på brødskiva di sjøl.”

Det kommersielt tilgjengelige informasjonssystemet i nettbordet analyserer både den biometriske scanningen og atmosfæren og gir forslag til middag i morgen på et head-up display. Forslagene er basert på en optimal husholdningsøkonomi og betalingshistorikk, predikert tilbud i nærbutikken, vår personlig helsedataregistrator og koordinering til de prefererte fritidssysler.
En automatisk message til tredemøllen om morgendagens kaloriinntak avgjør ytelse og pulsøkning for å bibeholde midjemålet. Ingrediensene kan hentes i nærbutikken påfølgende dag, selvfølgelig redusert med kjøleskapsbeholdninger ifølge siste opptelling.
Komfyrens styringsprogram er kompatibel med nettbordets multifunksjoner og oppskriften ligger klar når jeg kommer hjem.
Det skal bli en god middag.
Middag

 

3 thoughts on “Nettbord

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *