Når press blir stress

Ved inngangen til et nytt år har vi alltid noen tanker om det kommende året og alt vi har å gjøre fremover. Vi har planer for det nye året samt at vi skal rekke over det vi ikke rakk ifjor og året før der. Ja, det kan bli travelt og til og med stressende.
Men det er et gode å ha mye å gjøre, – for mange kan et visst press stimulere til å yte litt ekstra og utføre maksimalt, for andre kan det rett og slett føre til stress og en uholdbar hverdag.
Suksess

Hvordan skal vi da forholde oss til oss selv med tanke på press, stress og den suksess-faktoren som vi så gjerne ønsker å ha? Og hvordan skal vi forholde oss til våre nærmeste med tanke på deres stressnivå og pressterskel?
Vi vet at dagene er så forskjellig, – det som irriterer oss idag har vi egentlig glemt hva var i morgen. Det vi ler av idag kan vi ta innover oss som en fornærmelse en annen dag. Humøret svinger og påvirker vårt syn på oss selv og andre, og dette kan i stor grad styre eller aller helst forstyrre livet vårt.

Ledere De mennesker som oppnår suksess bruker mestringsteknikker og behersker en travel hverdag på en effektiv måte. Med fokus og konsentrasjon vil oppgaven(e) bli løst både effektivt og veloverveid. Humor er ofte med i deres hverdag. Resultater skaper glede som igjen stimulerer til å løse nye utfordringer. Snøballen ruller . . .

Steintavle
Er vi blant dem som mangler nevnte suksessfaktor, så må vi gjøre noe med det selv. Dette omhandler egentlig vårt eget selvbilde. Istedet for å lage jobbelapper på glass kan vi lage oss et suksess-arkiv.  Dette arkivet inneholder alt det vi har oppnådd og som vi kan være stolte av. Skriv det ned på en steintavle, notatblokk, data eller rett og slett ha det i hodet som en positiv påminnelse når jobb skal gjøres.

Tenk å fokusere på suksess-arkivet når jobbene står i kø.
Vi vet hva vi står for, vi vet hva vi har klart tidligere og kan dermed ta utfordringene på strak arm.
Hvilket år vi er inne i, – vi gleder oss 🙂 .

Bildene er lånt på nettet:
kilosofi.som
ledernytt.no
digitaltmuseum.no

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *