Mitt livs reise

Rakett
Det finnes så mange reiser man kan gjøre.
Reiseoperatører briljerer med de mest fantastiske reisene så som sydenturer, storbyferier, tematurer, fjellturer, opplevelsesturer osv. Alt ligger til rette for at enhver skal kunne finne noe som passer.

Men det finnes reiser som er bedre enn andre.

Jeg fikk en gang en billett på mitt livs største reise, – den fikk jeg av mor og far. Billetten var gratis og var et tilbud om et “hotellopphold” med en varighet etter eget ønske. Det var på dette “hotellet” jeg vokste opp og fikk med meg den bagasjen jeg som menneske kan bære med meg og nyte godt av idag.

Rognhaugen
Innsjekkingen skjedde midt i den verste julestria lenge før nåtidens tarmrensing, – det var den tiden grisens tarmer ble utsatt for rensing. Det var heller ingen smilende resepsjonist som tok imot meg, men derimot en mor og far som ønsket meg velkommen til verden.

Jeg har allerede skrudd tiden tilbake til hverdagen på et småbruk med “fleskbomma” i buret, noen kyr og en hest i fjøset, leietakere i Mastu og fred og fordragelighet blant oss familiemedlemmer. Her startet altså livets reise som må sies å være mitt livs største reise.

Med hotellet som utgangspunkt ble de første ordene til og de første skrittene tatt. Her ble verdisyn og moral en del av hverdagen uten bruk av pekefingeren. Her ble varme og relasjoner skapt uten kunstig stimuli. Her var hotellet som var døgnåpent og med en hjertevarm omsorg for sine fastboende “gjester”.

Idag ville vi lest følgende annonse:
Hotellet har en fantastisk beliggenhet i sentrum av Frosta. Her er tradisjonell fjøsdrift med kyr, griser og høner. Nyt ekte tradisjonsmat av lokale råvarer: melkesuppe, eggerøre, sylte og grisfota. Det er bare en kort spasertur til nærbutikken eller den populære kaia på Vikaleiret. Her møtes lokalbefolkningen nyvasket på lørdags ettermiddag og mottar Lagatun som kommer med reisende fra byen (Trondheim). Hotellet er det perfekte utgangspunkt når du skal utforske Frosta, – Trondheims kjøkkenhage. Besøk populære Tinghaugen som tar deg med til forhistorisk tid med Frostatinget og Trøndelagens lovområde. Ønsker du å oppleve Frosta forøvrig ligger buss-stasjonen like i nærheten.

Service:
På hotellet er det kombinert eget design og trøndersk arkitektur med en hverdagslig profil. Ved hotellets kjøkkenbord får du utsøkt mat samt vakker utsikt over det pulserende Vikaleiret. Slapp av i kammerset eller slukk tørsten ved vasken. Har du lyst på litt snacks etter en slitsom dag kan du finne det du trenger i kjøkkenskapet.

><><><><><><><><><><

Min reise startet på dette hotellet og jeg skal reise lengre enn til månen, – for det er ikke særlig langt. Mennesket har en mye lengre vei å gå inni seg selv. (Anaïs Nin)

 

2 thoughts on “Mitt livs reise

  1. Rørende! Så rart å tenke på at bardomshjemmet vårt er det samme, men i èn generasjon forskjell. Til felles har vi alle de gode minnene fra plassen, selv om tiden og Rognhaugen forandrer seg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *