Meningen med livet

Meningen med livet Sett dere godt til rette og bli med på et resonnement for å finne meningen med livet.
Siden ingen har noe eksakt svar på dette må det være tillatt å innhente noen synsinger fra forskjellige bedrevitere innen biologi, filosofi og teologi.
En superdatamaskin har imidlertid regnet seg fram til svaret og funnet at meningen med livet er 42, – forstå det den som vil. Nå har jeg passert 42 både i alder og vekt uten å vite om det er i positiv eller negativ retning.

Jeg går heller direkte til Egil Svartdahl som svarer kontant på mitt spørsmål: Meningen med livet må være kjærlighet, for bare der det er kjærlighet er det meningsfylt liv.

Vi tar med oss dette videre til biologien som sikkert vil foreslå forplantningen som den rette meningen med livet. Enkelte vil imidlertid påstå at biologien ikke har noe svar, – det er et spørsmål om kultur.  Det er kultur når vi lærer av våre forfedres erfaringer og tanker og får overlevert tradisjoner og kunnskap. Det kan kanskje være meningen med livet?

Filosofen og teologen Søren Kirerkegaard snakker om en form for guddom bak det hele, mens andre filosofer mener Gudstro er noe mennesker har funnet på.

Sannelig er det ikke greit å ta noe standpunkt, –
men jeg skal dvele litt ved professor Colin Turner som er oppført som en av verdens Top Business Gurus. Han tar opp nevnte spørsmål i sin bok Født til å lykkes og mener konklusjonen ser ut til å være: Målet for oss er å realisere vårt potensiale.

Skal vi realiserer vårt potensiale må vi kunne ta del i livets muligheter. Vi kan ikke gå gjennom livet og si: Det burde jeg ha gjort, Jeg skulle ønske jeg hadde gjort osv. Vi utsetter å ta valg av frykt for hva som vil skje, vi er redd for fiasko og klarer ikke å assosiere dette ordet med mulighet. Vi er redd for vårt omdømme og har vanskelig for å forstå at et dårlig resultat kan være et springbrett til forbedringer og åpne opp for nye muligheter. Vi må lære å kjenne oss selv, ta sjanser og gjøre det vi føler uten å la omverdenen dirigere oss.  Vi må finne de aktiviteter som interesserer oss, opptar oss og følge vårt eget indre for å ta ansvar for innholdet i vår hverdag. Da kan vi ikke lenger skylde på omstendinghetene rundt oss som en begrensningsfaktor, – da drar vi heller ut og leter etter de omstendigheter vi ønsker oss.
Livets små øyeblikk

I disse budsjetttider anbefales å ta livet med i denne prosessen. Sett opp et budsjett for kommende år der du kan bestemme din egen hverdag og hvordan din verden skal være. Den vanlige hverdag kan kostnadsføres direkte, men husk å aktivere hendelser det er verdt å ta vare på. I tillegg til vanlig avskrivning bruk gjerne saldoavskrivning. Dette gjør det teoretisk umulig å nedskrive hendelsen til null og vi kan også oppnå skattemessige fordeler. Budsjett og regnskap vil være en dokumentasjon på veien videre og vår visjon om å finne meningen med livet.

Beklager at det ikke ble noe eksakt svar ikveld, men vi evaluerer kanskje på et senere tidspunkt.

Bildene er lånt fra levebevisst.no og livetssmaoyeblikk.blogspot.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *