Mariestad

MariestadNår sommeren kommer er vi alle i reisemodus. Mange setter seg på flyet og drar til sydligere strøk, men en biltur til nabolandet er heller ikke å forakte.
Vi har vært en tur til Mariestad og deler noen små opplevelser derfra.
Det blir ikke noen inngående reisebeskrivelse da oppholdet var for kort til det.
Med utreise fra Oslo kjørte vi østover for å besiktige områdene rundt Vänern og valgte en overnatting i Mariestad. Skulle du være på disse trakter for å overnatte på Rasta Hotell, så bruk gjerne GPS. Da blir det en ekstra sigthseeing rundt om i distriktet på veier du aldri kunne tenkt deg å kjøre. Og vi fikk en bekreftelse på at også andre hadde gjort samme forsøk som oss, – for å si det enkelt havnet vi langt utenfor allfarvei -, mens Rasta Hotell lå like ved E20.Gøta kanalGöta kanal starter nettopp her i Mariestad kommune. Den knyttes sammen med Trollhätte kanal og Göta elv og danner en sammenhengende vannvei fra Vänern og helt til Østersjøen. Dette er blitt en stor turistattraksjon med muligheter for å sykle langs med eller ta en av kanalbåtene. Høydeforskjellen mellom middelvannstanden i Vänern (44 m), Viken (kanalens høyeste punkt, 92 m) og Østersjøen utjevnes ved 58 sluser. Kanalen ble opprinnelig bygd for å unngå Øresundstollen, men fikk aldri noen økonomisk innvirkning da jernbanen kom noen år senere.KveldsstemningEn liten rusletur på kveldstid og stemningsbilder derfra er verdt å ta med seg. Ellers hadde Gamla Stan en bebyggelse fra 1700 og 1800-tallet som er en av landets best bevarte bykjerner. Vi fikk med oss en spasertur der, men overlater til fantasien hvordan denne var.
Tre
Det oppfordres til å ta seg en tur og se selv.
Mange norske campingbiler var å se på kaikanten så noen har tydeligvis oppdaget Mariestad før oss.

Jeg ble fanget av noen trær som så ut til å være mishandlet. Grenene fikk tydeligvis ikke lov til å utfolde seg, selv om våren var i anmarsj. Disse trærne satte imidlertid sitt særpreg på friluftsområdet som lå like ved Gamla Stan, langs ved Vänern og ved munningen av elva Tidan.
(Trykk på bildet og se en forstørret versjon.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *