Letterkenny

Letterkenny kveld Etter en kort visitt i Belfast og Nord-Irland var vi på vei til Irland og Letterkenny. Vi forlot GBP til fordel for EURO og forflyttet oss fra et hovedsakelig protestantisk område til et mere katolsk, – skjønt det var vel litt blanding både her og der.
Letterkenny var som sagt vårt reisemål. Byen er den største og mest folkerike nord-vest i landet og har ca 20.000 innbyggere. Vi skulle møte en av dem, en “innvandrer” fra Norge som oppholdt seg der som et ledd i sin utdanning.  Inger Helene tok vel imot oss.
Restaurant

Sammen med henne kunne vi nyte noen dager og lære byen samt landet å kjenne. Gatene ble trampet opp og ned og den ene dagen “forvillet” vi oss inn i en fullsatt katedral og fikk en smakebit på konfirmasjon i en katolsk verden. Vi beskuet nokså tynnkledde unge jenter, tydelig sminket, ikledd moteklær med dype nedringninger, mini-mini-skjørt og høye heler på skoene. Vi var fristet til å tro at det var et moteshow vi var kommet til.
Siden vi ikke sto på noen gjesteliste måtte vi bare rusle litt videre i byen:
Letterkenny uteLykken var at Inger Helene var akkurat her i Letterkenny. Målet var nok å besøke henne og dele noen opplevelser sammen og det var skikkelig koselig å se hvordan oppholdet i det store utland fortonet seg. Jeg beundrer ungdommer som flytter litt grenser og tar utfordringer. Dessuten er det ypperlig for den litt eldre generasjon som gjerne vil reise rundt og lære andre land å kjenne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *