Langtidsfrisk

Tredemølle Langtidsfrisk!

Er du langtidsfrisk og fortsatt i jobb så kan det ikke være noe problem?
Prøv å smake litt på ordet: Langtidsfrisk.

Merkelig hvilken følelse man får, det er ikke hver dag jeg kjenner på følelsen i et ord, men dette ordet var tiltalende, – langtidsfrisk.
Jeg har vært i den heldige situasjon og vært langtidsfrisk uten å tenke over det, og jeg vil tro det er flere med meg som er i samme situasjon.

Hva vil det si å være langtidsfrisk?
Jo, det vil si å kunne arbeide og ta del i det som utspiller seg der med impulser og utfordringer som skal gjøre oss enda friskere. Er det mulig? Gå tilbake og kjenn på ordet: Langtidsfrisk. Klarer vi å ta innover oss hva det betyr å være langtidsfrisk?

trollprinsen

Vi lever i et samfunn som skal ha svar på alt. Vi er kommet så langt i utviklingen at alt skal ha sin forklaring og alt skal ha en diagnose. Man trenger ingen diagnose eller forklaring på det å være frisk, – derfor får det heller ikke noe fokus. Fokuset faller på de negative tingene. Dette må vi bare gjøre noe med!

Hvorfor er vi langtidsfriske?
Tredemølle 2Om jeg skal nevne i fleng så blir det god ernæring og riktig kosthold, god nattesøvn, bekledning skal være tørt, rent, varmt, svalt, avlastende samt tilpasset fottøy, god personlig hygiene og godt renhold, restitusjon etter trening/konkurranse samt begrense smitte-risiko. Sånn er det bare!

Er det ikke godt å tenke på at i en slik situasjon kan vi ikke bare leve, men leve mye lenger enn tidligere. Vi kan selv sette fokus å tenke at gjør vi en innsats selv, så vil vi fortsatt være langtidsfriske, – sammen, – jeg sammen med deg, – og du sammen med meg. Herlig!!

Jeg skal ikke glemme de som sliter og har det tungt, men likevel, – tenk positivt. Langtidsfrisk er et ord som kan veies opp mot det motsatte. Skulle det være til din fordel så ta det med inn i hverdagen.

Tegningen har jeg lånt fra forlagsliv.no

2 thoughts on “Langtidsfrisk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *