Jeriko

Nøkkel ramme
Det går litt opp og ned her i verden, ihvertfall på en slik dag på vei fra Jerusalem og til Jeriko.
Vi startet drosjeturen 750 m.o.h. og kom til verdens lavest beliggende by på 260 m.u.h. Ikke nok med at det var verdens laveste beliggende by, – det var også verdens eldste by vi hadde kommet til med den første bosettingen helt fra år 12000 f.Kr.

Vi måtte komme oss litt opp i fjellsiden for å oppnå litt utsikt over byen med de omkring 25.000 innbyggerne. Fra oven kan vi beskue byen omgitt av grønne oaser, frukttrær som tydeligvis har fått litt mer vann enn områdene forøvrig.
Utsikt med rammeJeriko er nå under den palestinske selvstyremyndigheten etter at Israel leverte byen tilbake i henhold til Oslo-avtalen.
Etter en spennende “opptur” over hustak og åkre med taubanen “Jericho Cable Car”,  befant vi oss i fjellsiden på Fristelsesberget. Det var her Jesus fastet og mediterte i 40 dager og 40 netter i ei hule mens Satan fristet ham.  Da ble Jesus av Ånden ført ut i ørkenen for å fristes av djevelen. Og da han hadde fastet i førti dager og førti netter, ble han til sist sulten. (Matteus 4:1-11)
På 500-tallet bygde bysanterne et kloster like ved denne hula. Et nytt kloster ble bygd i 1895 og eies i dag av den ortotokse kirken i Jerusalem. Her bodde 3 munker som blant annet påtok seg guiding for turistene.
Kloster rammePå hjemturen måtte vi få med oss treet hvor tolleren Sakkeus oppholdt seg. Vi skulle gjerne ha klatret litt i treet selv, men det var det dessverre ikke anledning til. Et bilde ble det, og en blogg skal jo bidra med noen blide fjes en gang i blant.
Her er ihvertfall reisefølget:
Gode venner ramme

5 thoughts on “Jeriko

    • Jeg kjenner suget i magen bare du nevner gondol. Jeg har noen bilder ja, men de ble ikke med denne gangen. Kanskje det blir en blogg en gang om Greta gjør ting hun ikke helt har kontroll på 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *