Jentetur til Barcelona

Barcelona damer «Tur er bestilt nå- så hiv dokker på.  Så løp og kjøp jenter. Æ greier meg ikke uten dere i Barcelona.» Dette skrev «ho Inger» fra Tromsø til sine gamle studievenninner. Jeg var heldigvis en av de fem damene og oppgaven med hotellbestilling falt på meg. Da var det bare å «hive seg rundt» og lete på nettet etter et billig, sentralt hotell i nærheten av badestrand med et rom stort nok for 5 jenter. Hvilken oppgave!!!  Det ble litt på lykke og fromme, men noen sjanser må man ta her i livet. Valget falt på Whotells Barcelona. Ring før du kommer, sto det i infoen. Vi stusset litt på den kommentaren, men skjønte det når vi kom til en låst dør. Fram med papirene og fant telefonnummer, ringte og etter et kvarters tid var vi innendørs med en svært hyggelig ung mann, – så hyggelig at vi nesten spekulerte på hva vi var kommet ut for! Men mannen var serviceinnstilt og ga oss den beste info om severdigheter og alternative gjøremål i Barcelona.
Dette var et annerledes hotell! Det var rett og slett en leilighet på lik linje med alle andre leiligheter i området hvor de fastboende bodde. Ikke store plassen, verken for oss eller for de fastboende som var mange i familien, men det løste de innfødte på en finurlig måte. Folk som bodde i 1. etasje flyttet TV’en i døråpningen og så satt hele familien ute på gaten, koste seg og slo av en prat.

Barcelona strandVi hadde ikke så store planer for turen. Det skulle først og fremst være en pratetur, en kosetur og en venninnetur, – så fikk severdigheten komme i andre rekke. Vi hadde det som «plommen i egget» med kort vei både til badestrand (3 min.) og byens handlegate (5 min.).
La Rambla må man likevel få med seg, – gågate, handlegate, lommetyvenes eldorado og en «levende» gate med selgere av alle slag, gateartister, kunstnere og et stort utvalg butikker og barer. Godt og varmt var det, – et yrende folkeliv og 5 damer på handletur, – ja da går tiden . . . .
Barcelona Inger Ragnhild Barecelona Solfrid Margareth
Turistbusser er bestandig hendig å hoppe på for å få oversikt over stedet en befinner seg, så også i Barcelona. Barcelona Bus Turistic hadde slike busser og vi valgte en som kjørte via La Sagrada Familia. Den høytragende katedralen er fortsatt under bygging og er blitt byens ikon. Bygget er beregnet ferdig i 2022 og da vil til sammen 18 tårn pryde kirken som Gaudi startet byggingen av i 1883. Vi unnlot å stå i kø for å komme innendørs, – det var tydeligvis et populært turistmål.
Barcelona Sagrada Barcelona Sagrada 2

På samme turen tok vi en avstikker til Tibidabo. Litt kronglete å komme seg dit med en ekstra buss samt en kabelbane, men utsikten vi fikk var absolutt verdt det ekstra bryet. Her var «kirker i 2 etasjer», tivoli og som sagt en enorm fin utsikt over hele byen.
Barcelona Tibidabo  Barcelona utsikt
Dette var stort sett det vi fikk med oss på en litt utvidet weekendtur. Mye prat, bading, storbyliv, fellesskap, matglede og fontener.

Barcelona mat Barcelona fontene
Og reisefølget var som sagt tidligere studievenninner, – Inger fra Tromsø, Ragnhild fra Kristiansand, Solfrid fra Halden og Margareth fra Brønnøysund. Det blir nok flere turer med oss.
Barcelona reisefølge

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *