Israel

Jeg skal noen uker fremover fortelle litt om min reise til Israel som ble foretatt høsten 2011. Heldig er den som får en slik mulighet til å reise sammen med en nær bekjent til dette bibelhistoriske landet, – slike sjanser lar man bare ikke gå fra seg. Når vi samtidig visste at to ungdommelige guider ville ta imot oss og følge oss på den kulturhistoriske turen var det bare å pakke kofferten og komme seg avgårde.

Dette var en tur med mange inntrykk, – bare se på noen av bildene nedenfor:

Nasaret souvenir
Vi vet hva Nasaret er kjent for, men som alle andre steder har de også souvenirer.
Jeg vil komme tilbake å fortelle om bussturen fra Haifa til Nasaret samt besøket i Bebudelseskirken og The Church of St. Joseph.

Jerusalem vil i denne omgang bli representert med et bilde fra klagemuren.

KlagemurenMen turen forøvrig rommer mange minner fra et hotellopphold som må betegnes å være helt spesielt. Skal noen på tur og ønsker et hotell sentralt i gamle Jerusalem, – så kan vi være med å gi noen råd.

Ellers vil turen føre oss til fots på Via Dolorosa hvor vi til sist kommer inn i Gravkirken, og på veien til nabobyen Betlehem stanser vi for å se stedet hvor hyrdene fikk høre om den store hendelsen.

Fattige Gjennom Judeaørkenen på den bredeste motorvei passerer vi strøkene som virkelig bekrefter kontrastene. Som turister tar vi oss råd til å leie oss drosje en hel dag for å besøke Jeriko, Dødehavet samt Ramallah. Det er i slike situasjoner man virkelig begriper og innser hvor godt man har det som en “menig mann” her i Norge. Denne dagen vil bli gjenfortalt i en senere blogg.

Inntrykkene var mange og jeg ser frem til å dele disse dagene med flere, -kanskje det kan stimulere til en tur for noen og enhver.
Fra bibelhistorien kjenner vi Galilea, Nasaret, Jerusalem, Betlehem, Judea og Jerico, – i dag hører vi snakk om Israel, Palestina, Gaza, Vestbredden og uroligheter.
Det vil bli litt om både fortid og nåtid, – imens nyter vi utsikten utover Jerusalem:
Utsikt Jerusalem

2 thoughts on “Israel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *