Ideskaping

Ideskaping

I min iver for å finne et motiv som skulle passe til ideskaping så falt valget på et kunstverk fra ett av mine barnebarn. Nytt er at fotografen ble med på bildet også 🙂

Jeg skal forsøke å gi noen hint om hva bloggen skal handle om. For min egen del skulle jeg gjerne hatt en brainstorming slik vi bruker i arbeidslivet, men det blir litt kjedelig bare med meg som eneste deltaker. Idemyldring kalles det forresten på godt norsk og ingen er vel i tvil om hva det er. Jeg har imidlertid avholdt en liten «dugnad» sånn helt for meg selv etter å ha snudd ryggen til TV’en og lagt min elsk på pc-skjermen. Jeg lar fantasien løpe fritt og plukker ned de ideene jeg synes er best. Disse kan jeg i hvert fall starte bloggingen med.

Hva er blogging forresten? Jeg søker litt på nettet og finner en enkel forklaring i Wikipedia.no. Ordet kommer fra logg. Det startet med en amerikaner som begynte å skrive en «weblog». Senere var det en forfatter som gjorde en vri på ordet til «we blog» og dette ble raskt en del av dagligtalen. Akk ja, – da har vi det forklart . . . . .

«Lev livet levende» er valgt som et utgangspunkt for min blogg. Det betyr at materialismen må stille i skyggen bak en gryende eventyrlyst. Reiser og opplevelser kan være en del av et levende liv. Verden ligger åpen som aldri før, – det er bare å gå på nett, bestille og reise. Jeg er vel ikke av de som er mest bereist, men jeg har vært på noen «reiser-alene-turer», dvs. turer jeg har planlagt selv uten å være en del av en «pakketur». Jeg gleder meg til å fortelle litt om mine opplevelser.

Sommeren er festivaltid. Jeg har rett og slett gjort en avtale med selveste MiG-generalen om å blogge fra familiefestivalen på Tautra nå i sommer. Det blir mer enn spennende når jeg nå i forkant ser hvilke artister som skal dit. Tenk om jeg kommer tett innpå – – – – !?

I alle fall skal det bli stemningsrapporter underveis og forhåpentligvis noen intervju-snutter som kommer i etterkant.

Funderinger er vel ikke noe ukjent fenomen når bagasjen er livserfaring. Hva dette vil innebære vet jeg ikke, – det kommer liksom underveis når man går og tenker. Jeg får børste støv av fantasien og kreativiteten og se om jeg kan komme på banen med noe som fenger flere enn meg selv.

Ikke usannsynlig så kan det bli noen sitater og små dikt som utgangspunkt for ordskvalderet.

Men nå må jeg ikke glemme hverdagene, – hverdagslivet er vanskelig å styre unna. Jeg regner med små input om gjøremål og opplevelser, men vil forsøke å la det private være privat uten å bli for distansert til det jeg presenterer. Det skal være mulig å balansere en personlig blogg uten at det skal bli direkte privat.

Da vet vi «hvor landet ligger», – vi møtes om en stund til mer ordskvalder.

4 thoughts on “Ideskaping

  1. Spennende dette, Greta. Du er dyktig med ord, funderinger og stemningsrapporter… så dette tror jeg blir veldig bra. Lykke til 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *