Hva er ferie?

Barfot
Det er midtsommer og på tide å finne ut hva ferie er? Noen er kanskje ferdig med ferien, men skulle bloggen ende opp i noe fornuftig så kan man notere seg dette til neste år.

Hva er så ferie?

Ferie kom som et fremmedord inn i det norske språket på 1800-tallet, og siden har ferie vært behørig regulert både i form av lover og tariffoppgjør.
Jeg er ikke så opptatt av verken lover eller feriepenger som blogger, men heller hvordan en ferie skal tilbringes.IggeltjønnaJeg har faktisk talt ingen planer for ferien! Det kan jeg tillate meg å si nå når barna har flyttet hjemmefra. Barn som ikke har mulighet til å reise på ferie blir tatt hånd om nå til dags. Ferietur er en selvfølgelighet, ellers blir man stemplet som fattig og fratas muligheten til å fortelle om sine opplevelser når man møtes på skolen til høsten.
Men nå har altså jeg opplyst for alle og enhver at jeg blir hjemme og så får dere gjøre som best dere kan for å spre dette ryktet. Jeg skammer meg ikke over det og føler meg ikke fattig av den grunn.

GrønnvolaJeg har i årevis hørt at i ferien skal man gjøre andre ting enn man ellers ville gjort. Så er det de som påstår at ferie er egentlig å ha ingenting å gjøre, og hele dagen å gjøre det på. Det skal bli lange dager om sistnevnte alternativ går i oppfyllelse. Dager uten mening kan ikke være noen ferie å være stolt av.
Da er det bedre å planlegge dagene og få gjort det du ikke fikk gjort sist du hadde ferie. Da vet du at resten av ferien blir noe roligere og mer behagelig. Da kan man bruke resten av tiden til å hilse på naboen, gå en tur i nærområdet eller rett og slett ta en topptur ut i Guds frie natur. Grønnvola kan være et alternativ.

Så kan jeg oppsummere den hverdagen jeg ganske straks tar ferie fra . . . . . . nei, forresten, – jeg er ganske så obs på ikke å blande arbeid, verv, fritid, famile og blogg.
Av min hverdag som blogger oppsummerer jeg nærmere 160 blogginnlegg siden oppstart høsten 2013. Disse ligger til fri benyttelse nå når bloggeren tar litt ferie.
Men bloggen er her, legg Purpur-blogger’n som en favoritt og benytt den når som helst.
Så skal man heller ikke se bort fra at ferien gir impulser til blogging sånn innimellom og forhåpentligvis en ny gnist når høsten kommer.
God sommer
GOD SOMMER TIL DERE ALLE 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *