Grønne fingre

Grønne fingre
Tiden er her, – den har forresten vært her en stund, – tiden for å plante i bed og krukker.
For den som har grønne fingre er dette en enkel sak, men den som må lete opp grønne fingre på nettet står ganske så hjelpesløs.
Attpåtil kommer man litt for sent for å handle planter, de beste og fineste plantene er selvfølgelig solgt forlengst. Så kommer lille meg og kan velge blant de resterende, – da trenger man ekstra grønne fingre for å lykkes.

Denne dagen skjedde noe merkelig, – noen gartnere var ute etter arbeid, de dukket merkelig nok opp i noen busker utenfor huset.
DSCF2880Tante Tistel og Onkel Ormetunge påsto begge å være født med grønne fingre, – skjønt deres fingre var som mine. Men hvem har hjerte til å avvise ungdommelig tiltakslyst især på en dag som denne.
Eddik og skoskje
De har tydelig fått med seg siste nytt med eddik som ugress-dreper. Tante Tistel var overbevisst om at eddik drepte alt uønsket ugress. Etter oppskriften 1 del 35% eddik og 2 deler vann så ble blandingen fylt på en sprayflaske og klar til bruk.

Onkel Ormetunge var derimot litt skeptisk. Med sko-skje og diverse redskaper gikk han etter Tante Tistel og gravde opp røttene. Således var de på den sikre siden.

Men på en eiendom fylt med løvetann kan ungdommelig overmot fort bli endret til  . . . . . .
Diskusjoner omkring lønnsoppgjør så klart. Pause

Så nå sitter jeg med et visst antall planter som snarest bør finne sin plass for sommeren. Tante Tistel og Onkel Ormetunge streiker inntil videre og hindrer med sine streikevakter også andre til å gjøre jobben. Vi er imidlertid i forhandlinger og tiden vil vise om streiken blir avblåst.
Fortsettelse neste blogg: Streiken avblåst

3 thoughts on “Grønne fingre

  1. Jeg forstår ungene, jeg – trenger dem en talsmann ekstra for å tale deres sak stiller jeg gjerne opp, tar med noe ekstra godt som de kan få mens streiken pågår. 🙂

    • Jeg er noe usikker på om de er organisert. For øyeblikket er det stor avstand mellom partene og man må regne med noen nattetimer før enighet kan oppnås, -i motsatt fall vil streiken få uante konsekvenser ikke minste for tredjepart som i dette tilfelle er de nykjøpte plantene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *