GPS

GPS
Å reise er å leve, har H.C. Andersen en gang sagt. Det skulle passe bra når jeg skal blogge om vår eminente GPS.

Denne kjøpte vi når vi skulle på en biltur sørover i Tyskland. Vi leide bil i Frankfurt og kjørte direkte til det hotellet vi bestilte i Heidelberg.
Jeg ble imponert!
Dette var det mest fantastiske vi noen gang hadde kjøpt.
Men etterhvert kan man gå litt lei!

Hvorfor er det en damestemme i GPS-en? –
Jeg går ut fra at alle GPS-er har damestemme?

Jeg har grunnet litt på dette og kommet til en konklusjon:
Min mannlige sjåfør er helt avhengig av at dama er med. Hun er en flink varsler og plinger litt ekstra når man nærmer seg fotobokser. Uten å flagre og brette på kart så har hun det helt klart, – kjør 16 km på E6, – kjør inn i rundkjøringen, ta så 2. avkjøring til . . . . rekalkulerer!
Min sjåfør skulle en avstikker og tok 3. avkjøring, men dama gir seg ikke så lett, – sving til høyre – , – sving høyre, – rekalkulerer. Kjør til uhevet rute – rekalkulerer.
Og slik fortsetter turen!

PapegøyeJeg blir urolig innvendig, – nesten irritert og skjønner ikke hvorfor dama (skravlepapegøyen) skal overta kommunikasjonen på den turen som skulle være en koselig ettermiddagstur.
– om 150 m sving venstre, kjør så inn i rundkjøring, – rekalkulerer.

GPS er en forkortelse av Global Positioning System, men det kunne like gjerne vært Greta På Sporet.

Greta passer også på når andre kjører bil. Hun kan til å med bremse uten bremsepedal, hun kan signalisere når det kjøres for fort og hun kan ha sterke meninger om hvilken retning som skal kjører. Den eneste forskjellen på den originale GPS-en og Greta er ordet rekalkulerer. Greta hever stemmen istedet.
Ellers er reaksjonsevnen til sjåføren akkurat det samme om GPS-en snakker eller om Greta snakker. Ikke sikkert damestemmer når helt frem i det mannlige øret under kjøring???
Når Greta sier hun vil på Ikea, – kjører sjåføren til Jula. Når Greta vil til Plantasjen, – kjører sjåføren til Clas Olsson.

Rekalkulerer, – rekalkulerer, – rekalkulerer . . . . .

Den eneste forskjellen på en GPS og meg er at GPS-en kan slås av og gjemmes i en skuff.
Greta “is still going strong”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *