Godt nytt år

Raketter Godt nytt år folkens !

Legg alle nyttårsforsetter til side og nyt dagene.
Tiden går så fort at vi trenger en god porsjon refleksjon for å forstå reisen vi er med på. Jeg tenker litt på det som Arne Scheie uttrykker ved inngangen til pensjonisttilværelsen at “det har vært en fantastisk reise”.
Kan ikke vi også se oss tilbake og si det samme?

Jeg tror at reisen fremover blir så mye bedre om vi går inn i det nye året med dette som bakgrunn. Gjør som i næringslivet og foreta en varetelling på alle aktiva, verdsette dette og før det opp i balansen. Så tar vi alle gjeldspostene og gjør en sammenligning mot aktivasiden i håp om at sistnevnte er den største posten. I så fall har vi en positiv egenkapital å ta med oss inn i det nye året.

Jeg skal gjøre det litt mer forståelig! Vi som er “født på solsiden” i et av verdens rikeste land må bare innse at vi har det godt, – det er bare så vanskelig å fokusere på dette om ting går på tverke. Derfor er det viktig å foreta denne “varetellingen” for å bevisstgjøre oss selv at summa summarum så kommer vi positivt ut. Å ha en bejaende vinkling i hverdagen gjør alt så mye lettere. Mulighetene er der for tenke seg ned, – snakke seg ned, – skrive seg ned, – men glem ikke at det er anledning til å tenke seg opp, – snakke seg opp og skrive seg opp.

Det er det jeg forsøker å gjøre, – å skrive meg selv opp for å gå inn i det nye året med positive tanker. Om flere blir med på denne tankegangen så slår vi følge og ønsker hverandre et fortreffelig godt nytt år, – velkommen 2014.
DSCF0190b

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *