Fremtidsoptimist

vårsol
I kveld har jeg bestemt meg for å bli en fremtidsoptimist.
Det er så enkelt å bestemme seg for det når jeg vet det går mot helg og attpåtil snart påskeferie. Når en i tillegg får en strålende drahjelp fra vårsola så er jeg sikker i min sak. Da hjelper det ikke at Janteloven . . . . . ! ? ! . . . . .
der var det et hinder gitt.

Vi nordmenn skal helst være litt skeptisk til alt nytt, og fremtiden må så absolutt sies å være noe nytt. Vi har jo alltid hatt en fremtid, men den er blitt historie nå, og da blir den kommende fremtid noe ukjent, den bli noe usikker og lite forutsigbar.

Men en ting er helt sikkert, fremtiden kommer langt raskere enn de fleste tror. Når jeg har skrevet ferdig denne bloggen så er allerede en del av fremtiden kommet. Dette kan gjøre meg noe usikker og tenke, –  mon tro om noen leser hva jeg skriver, – mon tro om noen synes jeg tøyser litt for mye, – mon tro hva andre mener om meg osv.

Fremtiden er ikke så uoversiktlig som mange vil ha det til. Vi har tross alt en fortid som vi med stolthet kan bygge videre på og vi vet at suksess består av hardt arbeid, litt stahet, kreativitet, ydmykhet og en framtidsrettet optimisme. Samfunnet er i stadig endring og oppdager vi endringene tidlig og i tillegg er villig til å agere på mulighetene har vi en fordel. Det er å være i forkant og ha tro på det som kommer som gjør oss til fremtidsoptimister!
Når vi i tillegg ser en verden der teknologiske fremskritt utvikles, vil fremtiden by på stadig større muligheter selv for oss som er på facebook og leser en blogg sånn innimellom. bilFra nå av setter jeg meg selv i framsetet og kjører inn i fremtiden. Det vil fortsatt være slik at jeg ser noen signaler underveis slik at fremtiden ikke er helt fremmed. Ofte har jeg en viss aning hva som kommer rundt neste sving. Oppstår det uforutsatte ting så har jeg både en gasspedal og en bremsepedal.

Jeg går for å være en fremtidsoptimist og oppfordrer alle dere andre til å være med.
Enten går det bra eller så går det over 🙂

Bildene er lånt fra surfning.se og ymr.no.

2 thoughts on “Fremtidsoptimist

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *