Førpåsketur

Snødekt tre
Når man er i tvil om skiføret holder til påske så må man bare trø til når sjansen byr seg. Med dette som utgangspunkt fikk vi en fullklaff nå i helga. Det er bra fint å våkne opp til snødekte trær og sol fra skyfri himmel.

Stedet er Åsfjellet, eller fjellet i Åsen eller Åsenfjellet, kanskje ytterfjellet eller innerfjellet ??? Vi åsbygger er visst ikke helt enig om hva det heter, men for meg blir det Åsfjellet med en rundtur fra skihytta, utover mot demningen og tilbake over Slettvollan.

Med brødskive og varmt drikke i sekken var det bare å legge i vei etter nyoppkjørte løyper. Løyper som vi omtrent hadde helt for oss selv. Sola viste seg fra sin beste side og skyggen var så skarp at vi kunne springe om kapp med den. Godt å se at den stoppet den også bare vi stoppet.
Ski og skyggeSå kan man glede seg over at alder spiller ingen rolle på slike turer. Det er ingen som er utgått på dato, skjønt noen var kanskje “Best før”. Sånn sett er det positivt ikke å bli møtt med “Siste forbruksdag”, men bli akseptert både med “hylende” ski og ploging i nedoverbakke.

BålkosEkstra trivelig er det med god niste i sekken, – denne gangen var det brødskive med salami og hvitost pakket i folie. Ypperlig grillmat, både velsmakende og lettvint. Pølsepinner var unødvendig når man bare kan hive foliepakkene på bålet 🙂 .

Så er det bare å håpe på at snøen holder noen uker til slik at flere kan få noen fine turer på ski. Det må være lov å ønske seg noen slike drømmeturer i beste førpåskestemning før våren setter inn for fullt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *