Floåsen

Skilt
Det hører med til sjeldenhetene å kunne dra på fottur i skog og mark midt i januar. En flott sti tok oss med innover skogen, langs med vann og opp til en hytte som var et mål for denne søndagen.
Reiseleder var Asmund, – mens vi andre var på blåtur.

Vi befinner oss i Inderøy kommune, nærmere bestemt Røra. Vi kjørte av E6 til høyre og dro litt oppover i retning Lundsaunet. Her startet fotturen på Den gamle kongevegen, den eldste ferdselsåra gjennom Innherred. En flott sti/vei som vi allerede har bestemt oss for å se mere av senere en gang.

Eirik Blodøks Denne veien ble brukt av bondehæren for å trekke sammen mot Stiklestad i juli 1030. Vi hadde ikke noen tanker om kamp og slag på Stiklestad denne dagen, men møtte faktisk Eirik Blodøks. Han var tydeligvis klar til kamp, ihvertfall mot kvister og små røtter. Skikkelige turfolk bør stille med et minimum av utstyr, f. eks. kniv, øks og tennstål. Floåsbua

Nå ble det ikke bruk for utstyret for å tenne bål, for Floåsen kunne by på åpen varm hytte.
Hytten har tydeligvis en ivrig og flott vennegjeng som har gjort det koselig for turfolk å stikke innom. All ære til frivillige som legger til rette for at besøkende finner en velholdt og fin hytte.
Ingvild skrev en hel avhandling i hytteboka om hvor fint det var her og både Eirik, Gudlaug og jeg var skjønt enig i dette. Her kunne vi sette oss ned og nyte medbrakt saft, kaffe og brødskive, litt kjeks og frukt før vi startet på siste etappen ned til bilen.

Men først må jeg fortelle litt om vatnet vi passerte på vei til Floåsen. I anledning årstiden var det selvfølgelig islagt. En idyllisk plass ved enden av vatnet, en lavvo med tilhørende bålplass og en sitteplass like ovenfor. Og vatnet heter “Lettglemtvatnet”. I mitt hode vil det alltid være “Lettglemtvatnet”, for det vil jeg antakelig aldri glemme, men det riktige navnet er Leklemvatnet.  Det er ikke alltid så lett å høre . . . . . ute på tur 🙂 .

Lettglemtvatnet

En ypperlig kortreist smilefjestur som absolutt kan anbefales. Vi skal ihvertfall ta flere turer i dette området.
Gamle Kongeveg neste . . . . !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *