Et tilfeldig bekjentskap

Facebook kan brukes til så mangt. For en tid tilbake kom det en generell forespørsel om mulighet til å leie hus/rom for noen dager her i Norge. Spørsmålet kom fra Tyskland, og ettersom en slektning var en mellommann så tok jeg sjansen og meldte positivt tilbake at jeg hadde en sokkel som kunne ta imot noen turister. Dette kan bli spennende tenkte jeg, det blir en ny måte å knytte vennskap på.
Og hvem var det som kom:
Käthe Jo, det var Käthe som kom og ble innlosjert hos oss for en uke. Bildet forteller om en kreativ og hyggelig dame som skjuler seg bak et noe uvanlig kostyme. Hennes bostedsadresse var Bad Rappenau og hun var av en eller annen grunn veldig interessert i Norge. Sokkelen her ble brukt som utgangspunkt for hennes Norgesbesøk og før vi skilte lag hadde vi allerede avtalt å skulle møtes der hvor hun bodde.
Det var på denne måten vi bestemte oss for å ta turen sørover Tyskland og vi hadde Bad Rappenau som reisemål for å besøke slekt samt hilse på Käthe.
Således kom vi til Baden-Württemberg som er 1 av ialt 16 delstater i Tyskland. Delstatene her er stater som i statsrettslig betydning inngår i forbundsstaten. De har sin egen regjering, forfatning og domstol med et utstrakt selvstyre. Administrasjonen for denne delstaten sitter i Stuttgart. Vi var i området Heilbronn og Bad Rappenau var et tettbebygd strøk med en liten bykjerne og hadde godt over 20000 innbyggere.
Litt omvisning i byen ble det og her er noen bilder:
Bad Rappenau WasserschlossBad Rappenau kurbad
Mange slottsbygninger er å se i Tyskland, og her av ett av dem , – Wasserschloss. Dessuten et stemningsbilde av “kurpark”.

Bad Rappenau kirke Her er den protestantiske kirken i Bad Rappenau. Like ved kirken ligger en hall med en fontene i front. Fontenen har følgende innskripsjon: Ruhe ist des Bürgers erste Pflicht – Im Wein liegt Wahrheit, im Wasser liegt Klarheit. Fontenen er fra 1928 og om dette utsagnet stemmer idag skal være usagt.

Jeg konkluderer med at et tilfeldig bekjentskap ga oss opplevelser vi ellers ikke ville fått og jeg ser ikke bort ifra at vi møtes en gang igjen . . . .
Det finnes de som låner en sofa og reiser fra sted til sted, – kanskje det kan være fremtidens ferie ??

 

4 thoughts on “Et tilfeldig bekjentskap

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *