Dublin

Irland
Reisen er planlagt til den minste detalj. Vi skal reise til Dublin, videre til Belfast og deretter til Letterkenny og tilbake til Dublin. Dette blir en flott tur med bil, fly, tog og buss i løpet av de seks dagene oppholdet skal vare. Innlagt er et besøk i Letterkenny til et familiemedlem som oppholder seg der i forbindelse med utdanning.

Jeg blir imponert over hvor mye som kan planlegges på forhånd. Når vi ankommer Dublin airport vet vi hvor bussen skal stå, hvilken farge den har og alle stoppestedene på ruten før vi skal gå av. Alt dette finner vi på nettet, – søk og let er oppskriften.

Hotellet vi bestilte lå noen kvartaler fra Trinity College hvor bussen stoppet og vi kunne gå av. Med et kart i hånden tok vi oss fram til nærmeste gatekryss for å ta ut retningen. Her møtte vi den første imøtekommenheten og vennligheten som det irske folket er kjent for. En rufsete, grå og langhåret gatemusiker kom bort til oss og spurte om vi trengte hjelp. Litt tilbakeholdne var vi, men kom i en samtale med han. Når han oppdaget vi var nordmenn kunne han på gebrokkent norsk fortelle at han hadde vært på sildefiske på kysten utenfor Norge. Deretter stilte han seg opp på hjørnet og spilte «Kjerringa med staven» og «Eg heiter Anne Knutsdotter» for oss.

Dublin parkVi tok oss fram til Stauntons on the Green Guesthouse, hotellet som lå tvers overfor parken for handlegaten Grafton Street. Sentralt beliggende og vårt utgangspunkt for kvelden og neste dag i Dublin. Gjøremålene for den kommende dag var allerede bestemt. Vi skulle besøke Guinness Storehouse, for å se og smake på Irlands nasjonaldrikk og mest berømte eksportartikkel, – det populære Guinness-ølet.

Guiness tønner

Den historiske bygningen på 7 etasjer bød på historikk, produksjonsteknikk og smaksprøver samt en fantastisk utsikt over hele byen.

Halve dagen er unnagjort og fortsettelsen ble en rundtur i byen til fots.

Vi beundret kirker og slott utenfra og fikk med oss det meste av stemningen både i latinerkvartalet Temple Bar og byen for øvrig.

Handlegaten Grafton Street er det travleste handleområdet i Dublin. Her finnes de mest luksuriøse stormagasiner som Brown Thomas og Stephen’s Green Shopping Centre.

Dublin utsikt Dublin kjøpesenter

Tidlig avgang til Belfast neste morgen gjorde det nødvendig med en forholdsvis tidlig kveld. Summa summarum fikk vi maks utbytte på den ene dagen vi var i Dublin. Det frister imidlertid til gjentakelse. Neste gang beregner vi oss litt mer tid for virkelig å kjenne på det irske folks vennlighet og imøtekommenhet samt å kunne se nærmere på naturlandskapet rundt byen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *