Dilemma

Et dilemma er et valg mellom to muligheter som begge vil medføre så uønsket resultat eller ønskede resultater som helt eller delvis utelukker hverandre gjensidig. Dette var Wikipedias forklaring på dilemma. En like forståelig forklaring finner jeg i Store norske leksikon der det står at i logikken brukes dilemma om en tveleddet påstand som kan være sann bare under den ene eller den andre av to forutsetninger som begge er umulige.The-Leadership-DilemmaDette stemmer egentlig ikke helt med min situasjon. Jeg har et regnskap og noen selvangivelser som skal være ferdig innen månedsslutt, så har jeg et uteområde som trenger litt pussing før alt blir et grøntareale og tilsist er det en bloggekveld. Det blir ikke bare et dilemma, dette må sies å være et “trilemma”.

Men jeg fant en løsning. Mens solen ennå skinte sin vårstråler gikk jeg utendørs ikledd hansker og ryddet litt rundt hushjørnene. Det var egentlig ikke så mange hjørner, men det var så dumt å skrive at jeg ryddet rundt hushjørnet . . . .
dilemmaMen etter å ha vært ute en stund for så å komme inn, sto jeg plutselig med et dilemma, – skal jeg gjøre ferdig regnskap eller skal jeg blogge.
Av to “onder” griper jeg tak i begge, så får det bli deretter 🙂 . Mens skriveren jobber for seg selv så kan jeg knote litt på min blogg. Mens tallene kontrolleres jobber hjernen på spreng for å finne bloggetema. Hva resultatet blir er noe usikkert.
Mulig det hadde vært best å ingenting gjort, så kunne jeg fortsatt hatt et dilemma.
Men nå har jeg jo en bitteliten blogg 🙂 .

Bildene er lånt fra leadershipconnexikon.com osomac.com

2 thoughts on “Dilemma

    • Takk, jeg setter pris på tilbakemelding. Dette er blitt min nye hobby, – skulle andre finne noe glede i litt “ordskvalder”, så er det oppløftende 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *