Det måtte bare skje

IMG_0032 blogg2Etter flere års forfall må det bare gjøres noe. Fasaden er noe alle legger merke til og da er det også viktig at denne er både innbydende og lekker. Sommeren er som vi alle vet tiden for å tenke vedlikehold og oppussing. Det gjelder i grunnen å være forberedt på det som skal skje og finne en godt egnet dag, – en overskyet dag er det aller beste. Det er viktig at utstyret er på plass, – du trenger pensler i ulike størrelser, – ovale pensler, – flate pensler, – langpensler, – og kanskje en rull (?).
IMG_0028 blogg

Man trenger i tillegg en grunning og en dekkende maling valgt etter en allerede foretatt fargeanalyse. Vi snakker både om matte og blanke overflater, gjerne med samme farge i forskjellige glansgrader. Det er slik det skapes perfekte fargekombinasjoner som resulterer i en perfekt fasade. Man velger farger etter personlig smak, men trender kan ofte være medvirkende til det endelige valg.

Først dekker man til flater man ikke ønsker å søle på. Man kan bruke plast, men jeg har også erfart bruk av papp (?). Det kan ikke være tvil om at vi ønsker et “rent” sluttprodukt, så dette er meget viktig.
IMG_0034 blogg

Etter en grundig vask, fjernes gamle rester fra overflaten for deretter å stryke på rikelig med grunning. En jevn overflate gjør malingen enklere. Pass på så ikke malingen renner, det er både skjemmende på en fra før synlig fasade. Om nødvendig kan det etterstrykes med en pensel. På store områder brukes brede pensler, – på mindre områder brukes smalere pensler. Når grunnstrøket har tørket er det på tide å male et nytt strøk på samme måte som det første strøket.
Resultatet ser dere her, –
sminkebildemen for å tilfredstille eventuelle mannlige lesere så var dette en liten oppskrift på hvordan man maler et hus. Lykke til!

“Oppskriften” hentet jeg fra en video på nettet av en ganske så kjent malingsleverandør. Ellers takk til stjørdalinger som stilte opp både som fotoobjekt og paparazzi.

4 thoughts on “Det måtte bare skje

  1. Haha, så bra du skriver! 🙂 Morsomt! Jeg har allerede blitt fan av bloggen din, etter å ha lest den i to dager. Jeg ser ikke helt bort i fra at det kan bli en tur til Berlin etter det innlegget du postet. Du ble veldig fin etter at du tok en oppussing 🙂 Stilig!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *