Bad Wimpfen

Har du litt tid til overs nå like før jul så skal jeg ta deg med en liten tur til Bad Wimpfen. Jeg har i tidligere blogger fortalt om vår biltur sørover i Tyskland og besøket i Bad Wimpfen er en del av denne turen. Vi befant oss i Bad Rappenau på besøk hos noen kjente. En halvtimes gange derfra kom vi til nabobyen Bad Wimpfen som er en historisk spa-by i distriktet Heilbronn i Baden-Württemberg-regionen.

Blå tårnet Her skulle vi besøke den gamle damen som bodde i det “Blå tårnet”.
Det var ikke det at vi kjente den gamle damen, men hun brukte å ta imot fremmede og vise dem rundt i sin leilighet. Leiligheten var øverst i tårnet. Fasinerende for en besøkende, men kanskje litt tungvint for den som bodde der. En fasilitet som heis fantes ikke.
Vi fikk imidlertid ikke besøke henne, – hun var bortreist denne dagen. Dette leste vi på en liten kladdlapp på døren opp til tårnet. Tenk hvilken utsikt vi ville fått om vi hadde kommet oss opp trappene der.
Skilt
Det ble en liten spasertur rundt omkring og da er det man legger merke til noen små detaljer som disse skiltene. Man får liksom lyst til å gå i retning Petra’s Haarstudio eller se på litt keramikk i Schwibbogen eller iaktta livskunst og antikviteter.

Bindingsverk Badgasse

Bebyggelsen i den lille byen var meget spesiell. Dette er ett av husene benevnt som “Frankonian half-timbered house” av bindingsverk. Det var mange slike hus i dette området.
Bratte og smale gater, spesielle hus, tårn og kirker gjorde plassen meget attraktiv. Vi skulle gjerne hatt litt mere tid her.

Kirketårn
Dette ble altså en liten førjulstur, et lite avbrudd i juleforberedelsene. Jeg har en anelse om at bildene trigger reiselysten litt hos enkelte . . .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *