Årskavalkade 2013

Jeg blir for et lite øyeblikk imponert over den oppsummeringen facebook gjør for meg i året som har gått, –
2013 – men det er egentlig ikke rare greiene. Jeg har en mistanke at antall “likes” har vært den utslagsgivende faktor og jeg har gjort et raskt overslag.
90 “likes” er det jeg har å bygge livet mitt på når jeg går inn i et nytt år og det er på bakgrunn av disse fire bildene. To av dem representer forside-/profilbildet på facebook mens stjernen øverst til venstre er fra grotten under fødselskirken i Betlehem og var min julehilsen til mine blogglesere. Det er helt naturlig å få noen “likes” på slike bilder. Da gjenstår bare det ene naturbildet hvor Gudmund tok bilde av meg like før mål på Tour de Tomtvatnet. Enten syklet jeg for fort eller så var kameraets reaksjonsevne for tregt til å fange hovedobjektet. Dette fikk pussig nok en del oppmerksomhet, – trolig fordi jeg ikke var der . . . .

                      Det var det, – og facebookåret 2013 er snart gått over i historien.

Refleksjonen jeg gjør meg er overvåking.
Greta, hvor bor du? Greta, hvor jobber du? Hvilke venner . . , hvilken musikk . . , hvilke filmer . . , hvilke grupper . .    osv.
På facebook blir stadig flere og flere personlige opplysninger registrert uten at vi helt kan vite konsekvensen av det. Hva kan denne databasen bli brukt til i fremtiden? Det er ihvertfall greit å være reflektert over hva man selv legger ut, det kommer tider hvor man kan ha endret sine synspunkt.

Vi går snart inn i et nytt år med nyttårsforsetter som skal gjøre livet bedre. Vi må bare ikke bygge livet vårt på “likes” og la dette styre livet. Hyggelig er det å få respons, men mangel på respons må ikke ødelegge og bryte ned positiviteten vi trenger for å komme videre. Det finnes så mange andre ting som er viktigere.
Jeg liker heller kommentaren fra Per Fugelli (professor i sosialmedisin):
Å være glad i seg selv som medfødt feilvare, er en viktig betingelse for å ha det noenlunde godt her på jorden.
Er det derfor jeg ikke er helt fornøyd med meg selv?
Jeg velger å bygge videre på denne kommentaren mer enn antall “likes”, – så får vi se hva det nye året bringer . . . .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *