Advent

StjerneFørst av alt vil jeg ønske alle blogglesere en riktig fin adventstid. Jeg kjørte en tur i ettermiddag og ble riktig så oppmuntret når jeg så alle stjernene i vinduene, alle utelysene og en gjeng med “julenisser” som var på vei hjem etter å ha vært med på lysmesse i kirken, gått i fakkeltog og til sist vært på juletretenning ved banken. Så kommer jeg hjem og ser mange hilsener på facebook om en fin, fredelig og velsignet adventstid. Flotte lilla lys er på plass i de fleste hjem, og det første er allerede tent . . . .

Men det er noe som uroer meg og til dere som er kommet i rette adventsstemning kan med fordel avslutte lesingen her.

Jeg blir så provosert når skoler ikke kan ivareta den tradisjonelle adventsfeiringen på grunn av det kristne innholdet. De velger å kalle det en nøytral feiring for å favne om alle.
Hva er en nøytral adventsfeiring? Noen har til og med gått bort fra adventsbegrepet og kaller det solsnufest. Da blir man ihvertfall ikke nøytral lenger.
Jeg mener det blir feil når våre nye nordmenn ikke får anledning til å lære Norge å kjenne og det blir feil når den oppvoksende slekt ikke skal tørre å være norsk fordi andre mener noe annet.

LysTil dere som har tent lilla lys i dag er sikkert klar over at lilla er den kirkelige fargen i advent. Kanskje er det noen som må revurdere den lilla fargen?
Man blir så var for enkelte ting at en reagerer på det aller minste. Jeg ble rett og slett forskrekket ikveld når nyhetsleseren på TV2 hadde lilla slips. Ikke usannsynlig så vil dette bli forbudt på lik linje som kors-nekten i NRK.

Nå ble det en blogg med negativ vinkling, men husk du ble advart.
Jeg må bare dele et lite sjokk fra tidligere i dag. Jeg gjør noen “research” foran bloggene for å se hva andre har skrevet om diverse tema, så også om advent.
I Wikipedia leser jeg følgende: Særkristne element som kirkegang og lesning av juleevangeliet på julaften skjer også mange steder i Norge, tidvis også av de som ellers ikke praktiserer kristne ritualer.

Jeg må innrømme som den enstøing jeg er at juleevangeliet er blitt lest hjemme hos meg på julaften. Det kommer det fortsatt til å bli . . . . .
Ha en fin adventstid.

Bildene er lånt fra sjømannskirken.no og kirken .no

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *